снимка: sxc.hu

Винаги се прокрадва малко завист когато на улицата забележиш добре поддържана жена: красив маникюр, перфектна прическа, подходящ грим, елегантни дрехи...Иска ти се и ти да беше намерила малко време, за да се приведеш в подходящ вид. Ето процедурите, които не трябва да пропускаш, ако искаш и след теб да се обръщат на улицата мъжете...и жените.

Ноктите

Знаем, че не винаги си в настроение и имаш нужното време да поддържаш маникюра си. Особено след тежък работен ден или пък събиране с приятели вечерта. Тогава последното нещо, което ще ти хрумне е да оправиш лака си. Не пропускай този детайл обаче, защото той винаги се забелязва и то не само от жените. Много мъже признават, че олющеният лак на женските нокти ги отблъсква. Така че намери време преди работа да оправиш ноктите си. Ако пък знаеш, че седмицата ще е натоварена, просто ползвай безцветен лак, който няма да личи като започне да пада.

Прическата

Също толкова досадно задължение, особено ако косата ти не е естествено перфектно права или къдрава. Ако забележиш, че не изглежда добре, особено в по-дъждовните дни, в които влагата й действа ужасно, можеш набързо да я приведеш във вид. Отдели десет минути с кафето да изправиш накъдрените кичури или обратното. Или в краен случай я вържи, но не на обикновена опашка, защото така изглеждаш като домакиня до готварската печка. Можеш да я вържеш по-нависоко, тип "конска опашка" или да си спретнеш импровизиран кок, или опашка на една страна, или плитка...

Гримът 

Даже не е нужно да прекаляваш, особено като нямаш време. Малко черен молив на очите и прозрачна пудра ще те направят много свежа. И не пропускай гланца за устни. Той добавя допълнителен блясък на лицето ти, който можеш да поддържаш през целия работен ден, без много усилия.

Аксесоарите

Дори и да не се чувстваш в отлична форма всеки ден и да нямаш чисто нови дрехи и обувки, пак можеш да бъдеш изглеждаш добре. Подбери бижутата си всеки ден, така че да пасват идеално на дрехите, избери си подходящ шал и готово. Така ще се бъдеш достатъчно ефектна, дори и всичките ти хубави дрехи да са за пране, а ти да нямаш време да пуснеш пералнята. Вниманието към детайлите показва, че се грижиш за себе си добре и изглеждаш точно толкова добре, колкото онази жена, която видя на улицата вчера.

Коментирай >