снимки: pexels.com

Както всички добре знаем, ниското самочувствие може да причини немалко главоболия и нещастия в живота на жената. Това е едно от най-коварните усещания, което се изпитва лесно и се изкоренява трудно. Всички имаме примери за онази прекрасна жена, която неясно защо се занимава с някой много под нивото й. Да не говорим, че женските депресии, разделите, ревността, дори примиряването с домашното насилие могат да се дължат на недооценяване. Затова ето няколко съвета, с които да се опиташ да подобриш мнението си за себе си, за да го направят и другите.

Външният вид

Подобряването на външния ти вид, макар и съвсем леко, ще ти помогне да се почувстваш много по-добре и да се харесаш повече. Ако имаш проблем със затлъстяването, то с всеки свален килограм, ще усетиш покачването на самочувствието си. Разбира се, внимавай да не прекалиш с някое от двете, защото крайностите не водят до нищо добро. Нова прическа също ще играе в твоя полза и ще помогне да се харесаш в огледалото повече.

Пазаруването

Новата туника, която те кара да изглеждаш неотразима, категорично ще повдигне вярата ти в теб самата. Пазарът за дънки или нови цветни обувки не само, че ще оправи настроението ти, но със сигурност ще помогне и на самочувствието ти. Опитай да съчетаеш едноцветните си дрехи с червени или сини обувки и чанта. Ярките цветове привличат вниманието на всички около теб, а това играе само в твоя полза. Внимавай да не прекалиш с цветовете обаче, защото и тогава всички погледи ще са към теб, но няма да са одобрителни. 

Харесай се

Ако ти се харесаш, гарантирано и съвсем скоро ще те харесат и останалите около теб. Никога не говори за себе си неуважително, не давай на хората да разберат, че се подценяваш, защото те ще се възползват от това. Усмихвай се повече (без да изглежда налудничаво) и когато някой те обиди - опитай този път да го поставиш на мястото му, вместо да си замълчиш.

Повярвай си

...но не твърде много. Няма по-трудно нещо за една жена, от това да намери баланса между твърде ниското и твърде високото самочувствие. Ако успееш да го направиш обаче ще си късметлийката, която винаги получава вниманието, от което се нуждае, но без да се самозабравя. 

Коментирай >