Четирите тайни на самочувствието

...или как да се харесваш повече, за да те харесат и хората около теб.

снимки: pexels.com

Както всички добре знаем, ниското самочувствие може да причини немалко главоболия и нещастия в живота на жената. Това е едно от най-коварните усещания, което се изпитва лесно и се изкоренява трудно. Всички имаме примери за онази прекрасна жена, която неясно защо се занимава с някой много под нивото й. Да не говорим, че женските депресии, разделите, ревността, дори примиряването с домашното насилие могат да се дължат на недооценяване. Затова ето няколко съвета, с които да се опиташ да подобриш мнението си за себе си, за да го направят и другите.

Външният вид

Подобряването на външния ти вид, макар и съвсем леко, ще ти помогне да се почувстваш много по-добре и да се харесаш повече. Ако имаш проблем със затлъстяването, то с всеки свален килограм, ще усетиш покачването на самочувствието си. Разбира се, внимавай да не прекалиш с някое от двете, защото крайностите не водят до нищо добро. Нова прическа също ще играе в твоя полза и ще помогне да се харесаш в огледалото повече.

Пазаруването

Новата туника, която те кара да изглеждаш неотразима, категорично ще повдигне вярата ти в теб самата. Пазарът за дънки или нови цветни обувки не само, че ще оправи настроението ти, но със сигурност ще помогне и на самочувствието ти. Опитай да съчетаеш едноцветните си дрехи с червени или сини обувки и чанта. Ярките цветове привличат вниманието на всички около теб, а това играе само в твоя полза. Внимавай да не прекалиш с цветовете обаче, защото и тогава всички погледи ще са към теб, но няма да са одобрителни. 

Харесай се

Ако ти се харесаш, гарантирано и съвсем скоро ще те харесат и останалите около теб. Никога не говори за себе си неуважително, не давай на хората да разберат, че се подценяваш, защото те ще се възползват от това. Усмихвай се повече (без да изглежда налудничаво) и когато някой те обиди - опитай този път да го поставиш на мястото му, вместо да си замълчиш.

Повярвай си

...но не твърде много. Няма по-трудно нещо за една жена, от това да намери баланса между твърде ниското и твърде високото самочувствие. Ако успееш да го направиш обаче ще си късметлийката, която винаги получава вниманието, от което се нуждае, но без да се самозабравя. 

Коментирай »
Най-омразните за мъжете женски прически
Как да носим тесни панталони - пет стилни комбинации
ТЕСТ: Как си със самочувствието?
Най-големите мъжки комплекси
7 начина да се чувстваш добре в кожата си
Кои са най-неуверените във външния си вид жени?
Когато си утешителна награда за него
Как да пребориш пролетната умора
Изглеждай перфектно всеки ден
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
На какво си способна за него?
5 съвета как да НЕ флиртуваш
Червеното вино помага за отслабване
Най-добрите песни на 2019 година
Жената, на която той не може да устои
Как да се справим с подутия корем
Предложение за четене: „Как да бъдеш чужденец / Как да бъдеш упадъчен“ от Джордж Майкс
„Звуци и други истории“, том I от рускоезичните разкази на Владимир Набоков (предложение за четене)
Глутенът в храните – опасен ли е и какво трябва да знаем за него
„Тайната на хумора: Кой, как и защо се смее“ (предложение за четене)
Приказна атмосфера и куп звездни гости на червения килим на „Аладин“ (СНИМКИ)
Най-здравият американски щат
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби