снимка: pexels.com

Никоя жена не е перфектна, дори и някои от тях да изглеждат такива. Всички имаме своите недостатъци. Едни са по-закръглени, други твърде слаби, трети не харесват бюста си, четвърти – лицето си. Списъкът може да продължи твърде дълго.

Без значение кои са твоите недостатъци, не трябва да им отделяш твърде много време и значение. Това само вреди на увереността и самочувствието ти. Затова ти предлагаме няколко съвета, с които ще се почувстваш по-добре в кожата си и ще живееш по-пълноценен живот :)

1. Не се сравнявай с другите жени около теб

Всяка от нас има своите предимства и недостатъци. Това, че сестра ти има дълги крака, а ти не или че всичките ти приятелки са с перфектни фигури, не означава, че нещо с теб не е наред. Означава единствено, че всички сме различни. За едни тя ще е по-хубава, а за други – ти ще си перфектна :)

via GIPHY

2. Приеми недостатъците си

Не харесваш бедрата си, имаш повечко мазнини около корема или гърдите ти са твърде малки? Няма значение, това по никакъв начин не се отразява на твоята същност и не те прави по-малко прекрасна. Решението е в начина, по който ще възприемеш недостатъците си.

3. Оценявай качествата си

Не пренебрегвай предимствата си, не забравяй, че като всяка жена имаш нещо, което те прави специална и красива. Установи кое е най-голямото ти преимущество и го подчертавай всеки ден ;)

4. Грижи се за себе си

Отделяй си всеки ден по малко време, в което да е поглезиш, да си доказваш, че си обичана и специална. Награждавай се за всяко постижение и си давай заслужена почивка :)

via GIPHY

5. Изгради си здравословен режим и бъди постоянна

Не трябва да гладуваш или да си фитнес маниак, за да изглеждаш и да се чувстваш добре. Достатъчно е да си осигуряваш малко движение всеки ден и да се стараеш менюто ти да е здравословно. Тялото ти няма да забрави да ти се отблагодари за положените усилия :)

6. Не се води от чуждото мнение или от идеала ти за жена

Няма как всички да изглеждаме като холивудски звезди или модели на бельо. Забрави наложените стандарти за красота, като тънка талия и огромен бюст. Вместо това се научи да харесваш начина, по който изглеждаш :)

7. Научи се да се обичаш

Има само един достатъчно важен и стойностен човек, с когото да прекараш целия си живот. И това си самата ти. Затова се научи да се обичаш такава, каквато си и да променяш недостатъците, които не харесваш в себе си :)

via GIPHY

И още трикове за самочувствие и по-щастлив живот: 

Самочувствие за по-добър...секс 

Най-щастливите професии в света: Попадаш ли в класацията?

Пет стъпки за по-щастлив живот

Коментирай >