Внимание! Шест храни и напитки, с които не бива да прекаляваме Вижте храните и напитките, с които е лесно до прекалите
Вижте храните и напитките, с които е лесно до прекалите
Тестените храни са много вкусни и човек обикновено ги хапва бързо/Photo credit: Engin Akyurt/pexels.com
Има моменти, в които хората шеговито се оплакват, че са „предозирали“ с храна.
Понякога тази шега не е толкова безобидна, защото е доказано, че има храни, които може да ви навредят и докарат проблеми със стомаха.
foodpanda, подбра храните и напитките, с които е лесно до прекалите.
- Моркови
Морковите са пълни с витамини, минерали и фибри, които са полезни за вашето здраве. Но яденето на твърде много моркови може да ви насити с твърде много бета-каротин. Това може да доведе до излишък на кръвен каротин, който може да обезцвети кожата ви.
- Суши
Любители на суши, внимавайте! Яденето на прекалено много сурова риба може да увеличи приема на живак. Големите риби на върха на хранителната верига, като ценения червен тон, могат да натрупват метил живак в мускулите си, тъй като консумират много по-малки риби през живота си.
- Кафе
Въпреки че някои хора твърдят, че не могат да функционират правилно без чашата си сутрешно кафе, най-добре е да се ограничите само до нея. Прекомерната консумация може да ви докара безсъние, безпокойство, гадене, неравномерен сърдечен ритъм, мускулни тремори, тревожност и главоболие. Всъщност твърде много кофеин може да бъде фатален.
- Вода
Пиенето на твърде много вода също може да е вредно - когато човек пие толкова много, че водата разрежда концентрацията на натрий в кръвта, създавайки електролитен дисбаланс.
- Индийско орехче
Лекото поръсване на индийско орехче върху вашето ястие няма практически никакви ефекти освен да направи храната по-вкусна. Проблемите обаче започват, когато подправката се консумира в прекомерни количества. Тя може да подейства като халюциногенен наркотик. Неприятните странични ефекти обикновено се появяват три до осем часа след поглъщането и могат да включват безпокойство и страх.
- Тестени храни
Тестените храни са много вкусни и човек обикновено ги хапва бързо. Чувството на ситост достига до мозъка по-късно, отколкото храната се обработва във вашия стомах. Ето защо е изключително лесно да преядете с пица или паста, което може да ви докара неприятна тежест.
Коментирай »