снимка: Clker-Free-Vector-ImagesPixabay 

Много от нас са на мнение, че съхраняването на храните в студена среда ги поддържа по-свежи за по-дълго време.

Това обаче не важи за всички хранителни продукти и хладилникът съвсем не е правилното място за някои от тях.

Не всичко, което се яде, принадлежи на хладилника, припомнят от foodpanda, като изброяват 10 храни, които нямат място там:

Картофи

Картофите в идеалния случай трябва да се съхраняват в хартиени торби или мрежести торбички на хладно и сухо място, като килер например. Съхраняването на картофите в хладилника превръща нишестето в захар, което прави картофа сладък, зърнест и обезцветен.

Лук

Лукът не трябва да се съхранява в хладилника, тъй като влагата ще гo размекне и ще стане кашест. Съхранявайте го на сухо и добре проветриво място и се уверете, че е тъмно.

Домати

Съхраняването на домати в хладилника уврежда мембраната вътре в домата, която след това променя вкуса и аромата. Охладените домати имат вкус на малко воднист и неузрял. Дръжте ги в купа или кошница. Те ще узреят и ще увеличат аромата си.

Чесън

Чесънът трябва да се съхранява на хладно и сухо място. Поставянето му в хладилника ще доведе до поникване и превръщането в гума.

Хляб

Съхраняването на хляб в хладилника го прави жилав.

Мед

Съхраняването на мед в хладилника ще доведе до кристализирането му. Той остава свеж и гладък, когато се съхранява навън. Уверете се, че е плътно затворен.

 Авокадо

Съхранявайте авокадото си в отворени кафяви торбички и извън хладилника. Поставянето му там затруднява процеса на зреене. Съхраняването на авокадо в близост до банани ще ускори процеса на зреене.

Банани

Ако сте закупили банани, които все още трябва да узреят, не трябва да ги поставяте в хладилника. Студените температури ще ги превърнат в каша и ще почернеят, тъй като нямат естествена защита в студа. Узрелите банани обаче са напълно безопасни за съхраняване в хладилника.

Пъпеши

Съхраняването на пъпеши в хладилника може да има смразяващ ефект върху тях, което от своя страна се отразява на хранителната им стойност. Можете обаче да увиете нарязани парчета пъпеш във фолио и да ги поставите в хладилник.

Зехтин

Съхраняването на зехтин в хладилника ще доведе до превръщането му в твърда консистенция, наподобяваща масло. Той трябва да се съхранява на хладно и тъмно място.

Коментирай >