10 хранителни продукта, които нямат място в хладилника

Не всичко, което се яде, принадлежи на хладилника

10 хранителни продукта, които нямат място в хладилника

снимка: Clker-Free-Vector-ImagesPixabay 

Много от нас са на мнение, че съхраняването на храните в студена среда ги поддържа по-свежи за по-дълго време.

Това обаче не важи за всички хранителни продукти и хладилникът съвсем не е правилното място за някои от тях.

Не всичко, което се яде, принадлежи на хладилника, припомнят от foodpanda, като изброяват 10 храни, които нямат място там:

Картофи

Картофите в идеалния случай трябва да се съхраняват в хартиени торби или мрежести торбички на хладно и сухо място, като килер например. Съхраняването на картофите в хладилника превръща нишестето в захар, което прави картофа сладък, зърнест и обезцветен.

Лук

Лукът не трябва да се съхранява в хладилника, тъй като влагата ще гo размекне и ще стане кашест. Съхранявайте го на сухо и добре проветриво място и се уверете, че е тъмно.

Домати

Съхраняването на домати в хладилника уврежда мембраната вътре в домата, която след това променя вкуса и аромата. Охладените домати имат вкус на малко воднист и неузрял. Дръжте ги в купа или кошница. Те ще узреят и ще увеличат аромата си.

Чесън

Чесънът трябва да се съхранява на хладно и сухо място. Поставянето му в хладилника ще доведе до поникване и превръщането в гума.

Хляб

Съхраняването на хляб в хладилника го прави жилав.

Мед

Съхраняването на мед в хладилника ще доведе до кристализирането му. Той остава свеж и гладък, когато се съхранява навън. Уверете се, че е плътно затворен.

 Авокадо

Съхранявайте авокадото си в отворени кафяви торбички и извън хладилника. Поставянето му там затруднява процеса на зреене. Съхраняването на авокадо в близост до банани ще ускори процеса на зреене.

Банани

Ако сте закупили банани, които все още трябва да узреят, не трябва да ги поставяте в хладилника. Студените температури ще ги превърнат в каша и ще почернеят, тъй като нямат естествена защита в студа. Узрелите банани обаче са напълно безопасни за съхраняване в хладилника.

Пъпеши

Съхраняването на пъпеши в хладилника може да има смразяващ ефект върху тях, което от своя страна се отразява на хранителната им стойност. Можете обаче да увиете нарязани парчета пъпеш във фолио и да ги поставите в хладилник.

Зехтин

Съхраняването на зехтин в хладилника ще доведе до превръщането му в твърда консистенция, наподобяваща масло. Той трябва да се съхранява на хладно и тъмно място.

Коментирай »
Още по темата
Внимание! Шест храни и напитки, с които не бива да прекаляваме Внимание! Шест храни и напитки, с които не бива да прекаляваме
Най-здравословните горчиви храни в света Най-здравословните горчиви храни в света
Пет полезни кухненски уреди и пособия, за които може би не сте се сещали Пет полезни кухненски уреди и пособия, за които може би не сте се сещали
Най-популярните ястия от 1900 г. до днес Най-популярните ястия от 1900 г. до днес
8 горчиви, но любими храни и напитки 8 горчиви, но любими храни и напитки
Не измивайте тези храни преди готвене Не измивайте тези храни преди готвене
Шест храни, които помагат да се справим с подутия корем Шест храни, които помагат да се справим с подутия корем
Шест храни, които кралските особи не вкусват Шест храни, които кралските особи не вкусват
Пет храни, които никога не бива да се консумират сурови Пет храни, които никога не бива да се консумират сурови
7 абсурдни суеверия, свързани с храни и напитки 7 абсурдни суеверия, свързани с храни и напитки
Най-вкусно е с ръце! 6 храни, за които не ти трябват нож и вилица Най-вкусно е с ръце! 6 храни, за които не ти трябват нож и вилица
Шест от най-разпространените митове за храни Шест от най-разпространените митове за храни
Защо храната в самолета има различен вкус? Защо храната в самолета има различен вкус?
Пет любими днес храни, които в миналото не били никак популярни Пет любими днес храни, които в миналото не били никак популярни
Най-вкусните храни с малко калории Най-вкусните храни с малко калории
Препоръчваме още
Осем неща, които да опитате в Нидерландия Осем неща, които да опитате в Нидерландия
Дори само една глътка вода от басейн може да предизвика диария Дори само една глътка вода от басейн може да предизвика диария
Десет любопитни факта за червеното вино Десет любопитни факта за червеното вино
ТЕСТ: Отговори на един въпрос и ще ти кажа какъв зеленчук си ТЕСТ: Отговори на един въпрос и ще ти кажа какъв зеленчук си
Приказен криминален роман за деца: „Изчезналата звезда“ от Ленка Бродецка (предложение за четене) Приказен криминален роман за деца: „Изчезналата звезда“ от Ленка Бродецка (предложение за четене)
Необичайно, но не и за Нова Зеландия: Председателят на парламента нахрани бебе, докато води заседание (ВИДЕО) Необичайно, но не и за Нова Зеландия: Председателят на парламента нахрани бебе, докато води заседание (ВИДЕО)
Анджелина Джоли - обаятелната актриса, превърнала се в герой за милиони (СНИМКИ) Анджелина Джоли - обаятелната актриса, превърнала се в герой за милиони (СНИМКИ)
Учени се опитват "да излъжат" природата с изкуствена матка Учени се опитват "да излъжат" природата с изкуствена матка
„Странстващата Земя“ от китайския фантаст Лиу Цъсин (предложение за четене) „Странстващата Земя“ от китайския фантаст Лиу Цъсин (предложение за четене)
ТЕСТ: Какъв е цветът на душата ти? ТЕСТ: Какъв е цветът на душата ти?
Как всяка зодия посреща новата година Как всяка зодия посреща новата година
Шест причини да си по-щастлива без гадже  Шест причини да си по-щастлива без гадже 
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби