10 хранителни продукта, които нямат място в хладилника

Не всичко, което се яде, принадлежи на хладилника

снимка: Clker-Free-Vector-ImagesPixabay 

Много от нас са на мнение, че съхраняването на храните в студена среда ги поддържа по-свежи за по-дълго време.

Това обаче не важи за всички хранителни продукти и хладилникът съвсем не е правилното място за някои от тях.

Не всичко, което се яде, принадлежи на хладилника, припомнят от foodpanda, като изброяват 10 храни, които нямат място там:

Картофи

Картофите в идеалния случай трябва да се съхраняват в хартиени торби или мрежести торбички на хладно и сухо място, като килер например. Съхраняването на картофите в хладилника превръща нишестето в захар, което прави картофа сладък, зърнест и обезцветен.

Лук

Лукът не трябва да се съхранява в хладилника, тъй като влагата ще гo размекне и ще стане кашест. Съхранявайте го на сухо и добре проветриво място и се уверете, че е тъмно.

Домати

Съхраняването на домати в хладилника уврежда мембраната вътре в домата, която след това променя вкуса и аромата. Охладените домати имат вкус на малко воднист и неузрял. Дръжте ги в купа или кошница. Те ще узреят и ще увеличат аромата си.

Чесън

Чесънът трябва да се съхранява на хладно и сухо място. Поставянето му в хладилника ще доведе до поникване и превръщането в гума.

Хляб

Съхраняването на хляб в хладилника го прави жилав.

Мед

Съхраняването на мед в хладилника ще доведе до кристализирането му. Той остава свеж и гладък, когато се съхранява навън. Уверете се, че е плътно затворен.

 Авокадо

Съхранявайте авокадото си в отворени кафяви торбички и извън хладилника. Поставянето му там затруднява процеса на зреене. Съхраняването на авокадо в близост до банани ще ускори процеса на зреене.

Банани

Ако сте закупили банани, които все още трябва да узреят, не трябва да ги поставяте в хладилника. Студените температури ще ги превърнат в каша и ще почернеят, тъй като нямат естествена защита в студа. Узрелите банани обаче са напълно безопасни за съхраняване в хладилника.

Пъпеши

Съхраняването на пъпеши в хладилника може да има смразяващ ефект върху тях, което от своя страна се отразява на хранителната им стойност. Можете обаче да увиете нарязани парчета пъпеш във фолио и да ги поставите в хладилник.

Зехтин

Съхраняването на зехтин в хладилника ще доведе до превръщането му в твърда консистенция, наподобяваща масло. Той трябва да се съхранява на хладно и тъмно място.

Коментирай »
Още по темата
Внимание! Шест храни и напитки, с които не бива да прекаляваме
Най-здравословните горчиви храни в света
Пет полезни кухненски уреди и пособия, за които може би не сте се сещали
Най-популярните ястия от 1900 г. до днес
8 горчиви, но любими храни и напитки
Не измивайте тези храни преди готвене
Шест храни, които помагат да се справим с подутия корем
Шест храни, които кралските особи не вкусват
Пет храни, които никога не бива да се консумират сурови
7 абсурдни суеверия, свързани с храни и напитки
Най-вкусно е с ръце! 6 храни, за които не ти трябват нож и вилица
Шест от най-разпространените митове за храни
Защо храната в самолета има различен вкус?
Пет любими днес храни, които в миналото не били никак популярни
Най-вкусните храни с малко калории
Препоръчваме още
Мъжете са по-склонни на бързи срещи
Четири причини, заради които правим по-малко секс
5 типа жени, по които мъжете са луди
Предложение за четене: „Кари Мора“ на Томас Харис няма да ви остави да спите, нито да се храните
10 лесни упражнения за красив и стегнат бюст (ВИДЕО)
Малката тайна на Никол Кидман за красива коса
Кутия за тревоги: Един лесен метод срещу лошите мисли
Най-мръсното нещо в банята
Пет трика за перфектно първо впечатление
Драма, драма, драма...
Как да не изгорим на плажа: Безценни съвети от дерматолог
Разсейването по време на хранене ни прави още по-гладни
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби