Гъбите съдържат множество полезни свойства/ снимка: pixabay.com

През последните години центровете за контрол на заболяванията идентифицираха редица патогени и съставки в различни храни, които не бива да бъдат приемани в сурово състояние.

Пет здравословни кокосови продукта

Ето защо от foodpanda подбраха пет храни, които задължително да подлагаме на термична обработка преди консумация, за да бъдат те безопасни и здравословни.

Картофи

Яденето на сурови картофи може да предизвика подуване на корема и нежелани стомашно-чревни ефекти, защото картофите съдържат нишестета, които не са устойчиви на храносмилането.

Фасул

Фасулът е здравословна храна, която обаче може да бъде опасна, ако не се консумира правилно.

Мляко

Млякото, което идва направо от животното, без да се пастьоризира, може да съдържа вредни бактерии като Е. coli и Salmonella

Патладжан

Суровият патладжан съдържа соланин - токсин, който прави суровите картофи вредни. В частност „младите патладжани“ или патладжаните, които са били събрани в началото на живота им, съдържат голяма част от този токсин.

Гъби

Гъбите съдържат множество полезни свойства, включително антиоксиданти, витамини от група В и калий. За да се възползвате от тях обаче, е необходима термична обработка, смятат учени. Освен това суровите гъби са известни с това, че са трудно смилаеми и са сред най-концентрираните източници на естествено срещащ се токсин, наречен агаритин.

Коментирай >