Европа е много повече от просто древна история, крале и кралици, замъци и църкви.

Европа също е дом на някои от най-вкусните и интересни храни в света - но какво да изберем и къде да го открием?

От foodpanda ни предлагат кратка разходка по пътя на европейската кулинария и вкусовите различия в няколко страни.

Баница в България

Най-доброто от българската храна се крие в нейната баница - смес от яйца, българско сирене, тесто, изпечено на фурна. Сервира се като храна за закуска, може да се яде гореща или студена, но е вкусна по всяко време на деня.

Баница със спанак (спаначена баница), мляко (млечна баница) или тиква (тиквеник/тиквеник) - всичко това е отличен избор, а в цяла България има много специални пекарни само за баница.

Палачинки в Чехия

Чехия вероятно е най-известна с голямото си разнообразие от бири, но страната също така предлага някои вкусни храни.

Едно от задължителните ястия в Прага са палачинките. Тези десерти, подобни на креп, се пълнят с плодово сладко и се сервират на руло.

Къривурст в Германия

В Германия всичко е бързо! В Германия има стотици разновидности наденица, но една от най-популярните версии за бързо хранене къривурст.

Наденицата се нарязва и се сервира с кетчуп и къри на прах, поръсени отгоре.

Пица в Италия

Малко са страните, добре известни с чудесната кухня като Италия. И докато в италианската храна има повече от пица и тестени изделия, все пак трябва да опитате оригинала в Неапол.

Херинга в Холандия

Продължавайки списъка на традиционната европейска храна, Холандия е популярна със своята херинга. С уникалния холандски процес на консервиране на херинга малката сребриста риба се е превърнала в символ на холандската храна.

Гулаш в Унгария

Сърдечните унгарци ядат гулаш от векове. Обикновено е гъста яхния (или понякога супа) с месо и зеленчуци, подправена с червен пипер. Най-добре се сервира в купа с хляб и с бира.

Crème Catalan в Каталуня, Испания

В съответствие с традицията, брюлето с ядки може да е много френско, но най-доброто ястие с карамел идва от Каталуня.

Яхния в Ирландия

Може би това е прочутото ядене в мокро ирландско време. Традиционно приготвена от агнешко месо, тази яхния е най-добрата в рекордите на Гинес.

Коментирай >