снимки и видео: Alexandra Films

Номинираната за Оскар сценарист и режисьор Грета Гъруиг създаде една нова адаптация по класическия роман на Луиза Мей Олкът и отново успя да привлече не само вниманието на зрителите, но и заслужено получи високата оценка на критиката и американската филмова академия.

Екранизацията, отличена с Оскар за костюми и още пет номинации за престижното отличие, включително за най-добър филм проследява историята на четири сестри, които остават да живеят само с майка си по време на Гражданската война в САЩ.

Филмът на Грета Гъруиг е базиран на книга, писана преди повече от 150 години, но сюжетът на "Малки жени" (Little Women) звучи много актуален и в днешно време.

Трогателен, забавен и дълбок, „Малки жени“ е вдъхновяващ и вълнуващ нов прочит на един от най-обичаните класически романи.

В главните роли влизат Сърша Ронан, Ема Уотсън, Флорънс Пю, Елиза Сканлън и очарователният Тимъти Шаламе в ролята на съседа Лори.

Сценарист и режисьор на лентата е Грета Гъруиг, продуценти са Ейми Паскал, Денис Ди Нови, а оператор е Юрик ЛеСакс. Музиката е поверена на Александър Деспла.

Коментирай >