снимки: sxc.hu

Изчезнаха ли кавалерите или феминистките станаха твърде много? Въпросът идва след скорошно проучване на сайта fridayfriday.com, което показа, че господата вече хич не се натягат да плащат сметката. Точно обратното – някои предлагат да си поделят сметката с дамата, с която са на среща, други отиват доста по-далеч – до тоалетната, когато сервитьорът приближи масата със сметката. Е, има и големи математици от силния пол, за по-малко от две минути те могат да пресметнат точно за каква сума са хапнали и пийнали. Похвално.

Според авторите на проучването в поведението на мъжете няма нищо странно или обезпокоително. Повечето представители на силния пол са убедени, че след като има равенство между половете на работното място, то такова трябва да има и по отношение на сметката. Друга причина за изчезването на джентълмените била финансовата криза, която е довела повечето господа до големи затруднения и невъзможност, пък и нежелание, да плащат чуждата сметка.

Освен това 91 процента от участниците в проучването са посочили, че ако срещата не върви добре, биха си тръгнали по-рано, за да спестят пари.

Само 5 процента от анкетираните господа пък посочили, че биха искали (и много биха се радвали, ако това се случи) дамата да плати цялата сметка в ресторанта. А най-добре е да купи и билетите за кино например.

Ние, разбира се, никого не съдим, но се надяваме тези пет процента да си останат толкова, а и да не попадаме на тях. 

Коментирай >