снимки: sxc.hu

Ако си по-срамежлива или неуверена и флиртовете никога не са били твоята добра страна, то ние те разбираме. И няма да те учим как да флиртуваш, защото най-вероятно просто няма да се получи. Липсата на чисто женската интуиция за "мили очички" не се наваксва и не се прочита някъде, но пък може да те постави в много конфузни ситуации. Ето тук ние се притичваме на помощ с няколко съвета за това какво да не правиш, ако свалките не са твоята сила.

Първо правило:

Никога не прави дословно това, което си прочела в интернет под заглавие "как да флиртувам". Лекото докосване на ръката, небрежното опипване на колието на врата ти, плавното покланяне към обекта на желанието ти и дори слагането на гланц за устни в негово присъствие са страхотни съвети. Стига да се правят непринудено и естествено. В противен случай той или ще се уплаши, че се държиш налудничаво или флиртът ти ще стане твърде очевиден и това определено ще го отблъсне. Ако смяташ, че нямаш проблем с отпускането, то нямаш нужда да продължаваш да четеш тази статия. Ако си признаваш обаче, че не можеш да правиш всичко това "небрежно", преминаваме към...

Второ правило

Внимавай с хумора. Винаги е чаровно, ако успееш да кажеш нещо смешно, забавно, закачливо дори. Когато се смееш, изглеждаш доста по-добре и той остава с впечатлението, че се чувстваш комфортно в компанията му. Ако го разсмееш твърде много обаче, рискуваш неусетно да се превърнеш в новата му най-добра приятелка, с която да си разказва вицове. Омръзнало ти е да става така, нали... Тогава се постарай в разговора с обекта на желанието си да си малко по-сдържана. И внимавай със самоиронията - това е много рядко срещано и прекрасно качество, но ако по време на флирт, постоянно се шегуваш с "огромния си задник", то гарантирано е, че той ще го забележи.

Трето правило

Не се придържай към максимата "Той ще ме хареса такава, каквато съм. Не е нужно да се преструвам". Ако това беше вярно, ти нямаше да четеш тази статия, защото щеше да се справяш блестящо с флиртуването. Важна е играта. И тя е еднакво важна както за жената, така и за мъжа. Прекрасно е да излезеш от клишето, но ако си твърде много "себе си", е възможно той никога да не разбере, че си се опитвала дори да флиртуваш с него. Малко объркваща доза "днес те харесвам, а утре нямам интерес към теб" почти винаги помага.

Четвърто правило

Ако си опитвала повече от два пъти да флиртуваш с него и не срещаш никаква взаимност, се откажи на момента. В началото ще ти е по-лесно да се отдръпнеш и бързо да смениш обекта си на свалки. И не забравяй - мъжете се ласкаят да бъдат харесвани, но ужасно много се плашат, ако жената започне твърде агресивно да флиртува с тях. Те са ловци по природа и винаги ще бъдат, а ако ти не се откажеш навреме, рискуваш да придобиеш прякора "досадната". Ако той има интерес - ще го покаже. Ако видиш, че се отдръпва обаче - бягай!

Пето правило

Ако си решила да флиртуваш с него - прави го, докато е сам. Избягвай ситуациите, в които той е с приятели. Първо - ти ще се притесниш в пъти повече. Второ, рискуваш, ако се изложиш, да има повече свидетели. Трето - той няма да е достатъчно смел, ако те са наоколо. И четъврто - възможно е, като се отдалечиш, обектът на желанието ти постоянно да слуша реплики от типа "тази колко ти е навита..." И тогава вече знаеш какво ще последва - неуспех.

Бонус правило

Ако си решила да поработиш над флирта си - давай смело. И един съвет - постарай се никога да не флиртуваш само с един мъж, за да няма шансове да "затънеш" по него. Винаги можеш да имаш по едно приятелче за свалка в офиса, във фитнеса, в денонощния магазин до вас и съседа отгоре.

Коментирай >