„Чудните приказки на баба. В градината“ – пролетен букет от очарователни истории (предложение за четене)

Авторката Карин-Мари Амио отвежда децата на вълнуващо пътешествие сред природата

„Чудните приказки на баба. В градината“ – пролетен букет от очарователни истории (предложение за четене)

Photo credit: Издателство "Ентусиаст"

С настъпването на първите слънчеви дни френската писателка Карин-Мари Амио ще зарадва малките читатели със седем поетични истории, изпълнени с топлина и нежност. „Чудните приказки на баба. В градината“ разказва за приключенията на дружелюбните животни в гората и стопанския двор. Тази пъстро илюстрирана книга е вълшебен подарък за цялото семейство, който е особено подходящ за времето преди сън.

Карин-Мари Амио израства, като слуша красиви истории, и започва да създава свои собствени, веднага щом се научава да пише. Днес тя е майка на осем деца и писател на пълен работен ден. Автор е на десетки детски книги.

„Чудните приказки на баба. В градината“ запознава читателите със зайчето Пти Ду, което готви хубава изненада на майка си за специален празник, и с малката мишка Капюсин, която е толкова щастлива, че може да изпразни ученическата си чанта след последния учебен ден.  След тях идва ред на хитрото патенце Зебюлон, което пречи на приятелите си да поемат по пътя за дългоочакваната ваканция, и на още много други герои, които изпитват радостите на природата.

Тази приказна съкровищница прославя приятелството, доверието и обичта, които са в основата на трайните човешки взаимоотношения, и вдъхва спокойствие във всеки, докоснал се до нея. Тя кани читателите да отпразнуват възвърналата се жизненост на природния свят, като се разходят из градини с разцъфващи цветя и усетят свежия полъх на пролетта.

Чудните приказки на баба. В градината

Photo credit: Издателство "Ентусиаст"

Коментирай »
Препоръчваме още
Вана с кафе и кафето като лекарство Вана с кафе и кафето като лекарство
Когато Купидон излезе от контрол Когато Купидон излезе от контрол
Шест качества, които той цени повече от външния ти вид Шест качества, които той цени повече от външния ти вид
Шест неочаквани неща, които са по-важни за него от красотата Шест неочаквани неща, които са по-важни за него от красотата
ТЕСТ: Умееш ли да флиртуваш? ТЕСТ: Умееш ли да флиртуваш?
Похъркващ сънливец Похъркващ сънливец
Храненето пред телевизора води до затлъстяване Храненето пред телевизора води до затлъстяване
ТЕСТ: Коя е перфектната професия за теб? ТЕСТ: Коя е перфектната професия за теб?
Провокативна, обсебващо добра и опасна: „Гидеон Девета“ от Тамсин Муир (предложение за четене) Провокативна, обсебващо добра и опасна: „Гидеон Девета“ от Тамсин Муир (предложение за четене)
Чистенето на сняг може да бъде опасно за сърцето: Какви мерки да спазваме Чистенето на сняг може да бъде опасно за сърцето: Какви мерки да спазваме
Пет стилни съвета за жегите Пет стилни съвета за жегите
Танците са полезни не само за тялото Танците са полезни не само за тялото
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби