снимка: morguefile.com 

Има разлика между клишето и класиката. Предлагаме ти някои от най-разпространените и понякога досадни реплики, които мъжете използват при свалка. Класика или клише – ти сама прецени :) 

Имаш страшни очи, знаеш ли?

Култовата реплика от филма „Дами канят” се ползва през годините и до ден днешен, колкото и да е изтъркана. Разбира се, фразата понякога претърпява различни деформации на „страхотни очи”, „невероятен поглед”, „секси поглед” и каквото се сетиш още. Повечето мъже, както знаем, не са особено изобретателни, затова стриктно се придържат към класиките в жанра. 

Нека те черпя едно питие

Или в побългарения вариант, когато мъжът се стиска да почерпи „нека да изпием по едно питие”. Думата „питие”, често се заменя с „кафе”, но тогава съществува риск да отговориш, че не пиеш кафе и нещата да се усложнят. Поканата за питие обаче се запазва на челните места по най-ползвана реплика за свалка.

Имаш ли си приятел?

Ако отговориш, че си необвързана, обикновено следва репликата „как е възможно жена като теб да няма гадже”. Ако обаче отговориш утвърдително, най-вероятно ще те попита „Той знае ли какъв късметлия е”. И в двата случая бъди сигурна, че това е начална реплика за свалка.

Познаваме ли се отнякъде?

Сещате ли се за по-голямо клише? Вероятно се досетихте вече и как продължава тази свалка: Ти отговаряш, че не сте, а той те пита „А искаш ли да се запознаем”. Тук шансът да не се изсмееш е почти нулев, но не забравяй, че и това е стратегия за свалка. След като те е разсмял, ще му е много по-лесно да завърже разговор с теб и да те склони да изпиете по едно.

Коментирай >