снимки: Форум Филм България

Всеизвестен факт е, че повечето жени сме силно повлияни от романтичните филми и бихме дали мило и драго, за да живеем живота си в такъв филм.

Целувка под дъжда, мъж, който би направил всичко за нас и би ни преследвал до летището, за да ни каже, че ни обича, вечна любов – единствена и неповторима...но да, това са женските заблуди, за които ще си говорим друг път. 

Ето обаче традиционните мъжки заблуди от филмите.

Жената е силен супергерой, който трябва да бъде съучастник в битките с лошите...или поне това е посланието на новите екшъни. В тези от 90-те години на миналия век жената беше представяна като слаба, нежна, беззащитна и пискаща руса дама, с огромна коса и подплънки, която задължително трябва да бъде спасявана от мъже.

В този жанр обаче всичко се преобърна, наред с представите на мъжете за нас. Те вече очакват да сме силни, смели, решителни, а в същото време невероятно красиви и сексапилни. Трудно можем да се преборим с  този стереотип. Не ни остава много, освен да се опитваме да го следваме.

Жената е разумна и разбрана мацка, която няма нищо против секса за една нощ и няма да направи драма ако не й се обадиш на другия ден...Това е посланието в редица романтични комедии, в които романтиката се изчерпва с невероятен, но и еднократен секс, а комедията е в редица нелепи ситуации, в които обаче тя отново остава красива и сексапилна.

Много станаха филмите, които напоследък заблуждават мъжете, че ние искаме необвързващ секс, само за една нощ, нямаме против отворените връзки и се опитваме всячески да „го разкараме за 10 дни“. Може би част от нас са такива, а може би мъжете трябва по-внимателно да гледат финала на тези филми, който ясно показва, че въпреки всичкото ни дърпане и бягане – ние заживяваме влюбено, дълго и щастливо.

Жената ще е винаги влюбена в него и въпреки многобройните му издънки, тя ще го чака да порасне, просто защото твърде много го обича.

Жената е всеотдайна за него, сляпа за други мъже, тя не му изневерява, не си и помисля да е с друг и би била много щастлива да се оженят, да си народят малки дечица и да заживеят дълго, влюбено и щастливо... Съвет: ако искаш той да спре да те възприема така, спри да му пускаш романтични комедии ;)

Коментирай >