Три филмови клишета, които заблуждават мъжете

Ето няколко клишета от филми, на които той ще се върже

Три филмови клишета, които заблуждават мъжете

снимки: Форум Филм България

Всеизвестен факт е, че повечето жени сме силно повлияни от романтичните филми и бихме дали мило и драго, за да живеем живота си в такъв филм.

Целувка под дъжда, мъж, който би направил всичко за нас и би ни преследвал до летището, за да ни каже, че ни обича, вечна любов – единствена и неповторима...но да, това са женските заблуди, за които ще си говорим друг път. 

Ето обаче традиционните мъжки заблуди от филмите.

Жената е силен супергерой, който трябва да бъде съучастник в битките с лошите...или поне това е посланието на редица екшъни. В тези от 90-те години на миналия век жената беше представяна като слаба, нежна, беззащитна и пискаща руса дама, с огромна коса и подплънки, която задължително трябва да бъде спасявана от мъже.

В този жанр обаче всичко се преобърна, наред с представите на мъжете за нас. Те вече очакват да сме силни, смели, решителни, а в същото време невероятно красиви и сексапилни. Трудно можем да се преборим с  този стереотип. Не ни остава много, освен да се опитваме да го следваме.

Жената е разумна и разбрана мацка, която няма нищо против секса за една нощ и няма да направи драма ако не й се обадиш на другия ден...Това е посланието в редица романтични комедии, в които романтиката се изчерпва с невероятен, но и еднократен секс, а комедията е в редица нелепи ситуации, в които обаче тя отново остава красива и сексапилна.

Много станаха филмите, които заблуждават мъжете, че ние искаме необвързващ секс, само за една нощ, нямаме против отворените връзки и се опитваме всячески да „го разкараме за 10 дни“. Може би част от нас са такива, а може би мъжете трябва по-внимателно да гледат финала на тези филми, който ясно показва, че въпреки всичкото ни дърпане и бягане – ние заживяваме влюбено, дълго и щастливо.

Жената ще е винаги влюбена в него и въпреки многобройните му издънки, тя ще го чака да порасне, просто защото твърде много го обича.

Жената е всеотдайна за него, сляпа за други мъже, тя не му изневерява, не си и помисля да е с друг и би била много щастлива да се оженят, да си народят малки дечица и да заживеят щастливо... Съвет: ако искаш той да спре да те възприема така, спри да му пускаш романтични комедии ;)

Коментирай »
Още по темата
Любовни цитати от вечните филми Любовни цитати от вечните филми
10 клишета за живота, които рано или късно разбираме, че са верни 10 клишета за живота, които рано или късно разбираме, че са верни
За вредата от романтичните филми За вредата от романтичните филми
За мъжете и романтиката... За мъжете и романтиката...
Нещата, които той не трябва да разбира за теб Нещата, които той не трябва да разбира за теб
Препоръчваме още
Женските и мъжките порно предпочитания Женските и мъжките порно предпочитания
„Като тиха въздишка“ - поезия от Нели Горанова (предложение за четене) „Като тиха въздишка“ - поезия от Нели Горанова (предложение за четене)
Високорискова бременност – разбери застрашена ли си и какво е нужно да знаеш Високорискова бременност – разбери застрашена ли си и какво е нужно да знаеш
Пристрастени ли сте към секса: Кога сексуалното поведение е компулсивно Пристрастени ли сте към секса: Кога сексуалното поведение е компулсивно
Как да спреш да си "кошче за душевни отпадъци" Как да спреш да си "кошче за душевни отпадъци"
За какво служат белите петна по крилата на пеперудите монарх? За какво служат белите петна по крилата на пеперудите монарх?
Как да изглеждаш добре след купон Как да изглеждаш добре след купон
Защо храната в самолета има различен вкус? Защо храната в самолета има различен вкус?
„Между полетата на страницата“ от Елена Феранте (предложение за четене) „Между полетата на страницата“ от Елена Феранте (предложение за четене)
Мъжете се влюбват по-често пролетта Мъжете се влюбват по-често пролетта
Колко романтика има в буквите? Колко романтика има в буквите?
Извикай щастието в живота си: 5 стъпки, с които да активираш закона за привличането Извикай щастието в живота си: 5 стъпки, с които да активираш закона за привличането
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби