10 клишета за живота, които рано или късно разбираме, че са верни

Подбрахме някои от най-смислените клишета за живота, любовта, тъгата и успеха. Припомняй си ги винаги, когато имаш нужда :)

10 клишета за живота, които рано или късно разбираме, че са верни

снимка: pixabay.com 

Има едни и същи клишета, извадени от филмите, от книгите или от някой велик мислител. Доброжелатели ни ги цитират винаги, когато ни е най-тежко, а те понякога звучат като празни, заучени фрази.

Замисляла ли си се обаче в силата на клишетата. Ние подбрахме за теб 10 от най-верните клишета за живота, любовта, приятелството и смелостта. Опитай се да се абстрахираш от това, че са ти омръзнали и ще осъзнаеш тяхната гениалност. Припомняй си ги винаги, когато имаш нужда:

1. „Научи се да обичаш себе си, за да те обикнат и околните.“  Факт е, никой никога няма да те хареса, ако ти самата не се харесваш. Изключение: майка ти. Научи се да обичаш себе и да се цениш и ще се изненадаш колко бързо ще се окажеш заобиколена от хора, които също те обичат.

2. „Определението за глупак: да правиш едно и също нещо няколко пъти и да очакваш различен резултат!“ Енда и съща грешка, един и същи неподходящ мъж, едни и същи компромиси, една и съща работа. И накрая – защо нищо не се променя? Помисли пак.

3. „Най-тъмно е преди разсъмване.“ Тогава е и най-студено и трудно, и тъжно, и безнадеждно. Казват, че когато удариш дъното, нямаш друг път, освен нагоре. Има логика, не мислиш ли? 

4. „Никога няма да прекосиш океана, ако нямаш куража да се откъснеш от брега.“ И го е казал самият Христофор Колумб или поне така се твърди. Изводът е, че за да го изживеем този живот трябва да бъдем смели. Страхът от промяната е за нудачниците.

5. „Бъди промяната, която искаш да видиш в света.“  Махатма Ганди го е казал. Ако нещо не ти харесва – промени го или поне опитай. Пораженческото и примиренческо мислене е за слабите.

6. „Истината е, че всеки ще те нарани. Просто трябва да намериш тези хора, които си струват страданието." Мъдрост на Боб Марли. Тъжна, но вярна. 

7. „Ако обичаш някого, пусни го на свобода, ако и той те обича, ще се върне при теб, ако не - значи никога не те е обичал.“ Доказано милиони пъти. Не можеш да задържиш насила човек до себе си. А и не ти трябва такъв човек. Така, че научи се да пускаш хората и винаги се надявай да се върнат.

8. „Глупаво е да правиш планове за целия си живот, след като не си господар дори на утрешния ден.“ Или казано по български „Я камилата, я камиларя.“ Опитай да живееш живота си една малка идея по-безотговорно. Колкото и да премисляш нещата, не всичко зависи от теб. И не отлагай щастието, живей го тоя живот на момента!

9. „Не се страхувай да застанеш зад това, в което вярваш, дори това да значи да застанеш сам.” – Фразата на американския певец и пианист Анди Биерсак е твърде тъжна, но и много вярна. В най-трудните моменти е възможно да се окажеш сам, особено когато има да се отстоява нещо важно и значимо.

10. „Бих предпочела да съжалявам за нещата, които съм направила, отколкото за нещата, които не съм.“ Когато си в дилема дали да направиш нещо значимо за живота си...направи го. Поеми тази стъпка, с надежда за по-добър живот. В какъвто и аспект да е. Пък дори и да се провалиш, поне ще си опитала. А човек съжалява най-много когато не е опитал.

7 коментара »
Още по темата
Любовни цитати от вечните филми Любовни цитати от вечните филми
10 забавни мисли за живота от Джоуи от „Приятели“ 10 забавни мисли за живота от Джоуи от „Приятели“
15 забавни истини за живота, които научаваме по трудния начин 15 забавни истини за живота, които научаваме по трудния начин
Мъжете се харесват такива, каквито са. А жените нямат нищо против мъж с "тяло на татенце" Мъжете се харесват такива, каквито са. А жените нямат нищо против мъж с "тяло на татенце"
10 сентенции за приятелството 10 сентенции за приятелството
Три филмови клишета, които заблуждават мъжете Три филмови клишета, които заблуждават мъжете
Още от най-добрите цитати от вечните любовни филми Още от най-добрите цитати от вечните любовни филми
Препоръчваме още
Грейпфрутът крие тайната на женската красота Грейпфрутът крие тайната на женската красота
Още една от мистериите на Вселената е разкрита: Ето как се запалват квазарите Още една от мистериите на Вселената е разкрита: Ето как се запалват квазарите
„Жажда” на Амели Нотомб ѝ носи номинация за „Гонкур“ 2019 (предложение за четене) „Жажда” на Амели Нотомб ѝ носи номинация за „Гонкур“ 2019 (предложение за четене)
Толкова луда любов, че ни кара да ревнуваме: 5 двойки зодиакални знаци, които имат най-дълбока връзка Толкова луда любов, че ни кара да ревнуваме: 5 двойки зодиакални знаци, които имат най-дълбока връзка
Той просто НЕ си пада по теб Той просто НЕ си пада по теб
Въглехидрати за здраве: Ето защо не бива да ги изхвърляме от менюто си Въглехидрати за здраве: Ето защо не бива да ги изхвърляме от менюто си
Пролетно, изкушаващо, здравословно: Салата с авокадо и ягоди Пролетно, изкушаващо, здравословно: Салата с авокадо и ягоди
Всеки може да го направи: Този лесен тест показва застрашени ли сте от ХОББ Всеки може да го направи: Този лесен тест показва застрашени ли сте от ХОББ
Жената, на която той не може да устои Жената, на която той не може да устои
Менструалният цикъл накратко: 11 неща, които всяко момиче трябва да знае Менструалният цикъл накратко: 11 неща, които всяко момиче трябва да знае
Проф. д-р Иво Петров: Нито една ваксина не създава имунитет завинаги, необходимa e бустерна доза Проф. д-р Иво Петров: Нито една ваксина не създава имунитет завинаги, необходимa e бустерна доза
„Опенхаймер: Американският Прометей“ на Кай Бърд и Мартин Шъруин (предложение за четене) „Опенхаймер: Американският Прометей“ на Кай Бърд и Мартин Шъруин (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби