Снимка: pixabay.com

Местната кухня е от голямо значение за туристите във всеки град. Все повече екскурзии са фокусирани върху храната, отбелязват от foodpanda.

А ето кои са най-добрите пет града за кулинарен туризъм:

Рим

В Рим е задължително да опитате пица на дърва, паста al dente и най-вкусния сладолед в света. Не си тръгвайте, без да опитате домашно приготвени спагети alla carbonara или cacio e pepe в местна тратория. Вечният град е богатство, когато става дума за културни забележителности и кулинария.

Флоренция

Храната е неразделна част от италианската култура и никъде не е по-вкусна от Флоренция. Разходете се по пазарите, пълни с изсушени меса, сирена, сезонни зеленчуци, маслини и отлежал балсамов оцет.

Пет любими днес храни, които в миналото не били никак популярни

Или резервирайте кулинарна обиколка, която включва пазаруване на съставки, следвайки подготовката и яденето на традиционни ястия в тосканска къща.

Париж

На всеки парижки ъгъл има нещо вълнуващо. Можете да се насладите на бри и камамбер, класически ескаргон с масло от чесън и магданоз. Добър апетит!

Ню Орлиънс

Ню Орлиънс е пъстра комбинация от вкус и забавление! Тази епикурейска суперзвезда е неустоим микс от френски, испански, африкански, карибски и каджунски влияния.

Каква храна си поръчваме според хороскопа

И независимо дали сте избрали ресторант с бяла покривка или вечеря в дупка в стената, бъдете сигурни, че ще ви бъде трудно да се натъкнете на лоша храна.

Ню Йорк

Няма друг град на земята с такова възхитително разнообразие. Какъвто и да е вкусът от земното кълбо, което искате, ще го намерите тук.

Най-интересните подправки и добавки по света

А Ню Йорк има и свои специалитети. Можете да се насладите на изискана храна в легендарни заведения като Le Bernardin и Gramercy Tavern за вечеря.

5
коментара >