снимка: Jill WellingtonPixabay 

През декември за повечето от нас предстои големият пазар - подаръци за приятели и роднини, храна за празничните вечери, стоки за дома.

За декември – ясно, но какво най-често си купуваме през останалите месеци от годината? foodpanda дава отговор на този въпрос.

Януари

С новата страница в календара идва и нов старт за покупките. През първия месец от годината много хора мислят за диети и спорт, за да се справят с натрупаните килограми. Ето защо покупките им изобилстват от фитнес уреди и спортни облекла.

Февруари

Това месецът на виното, любовта и изненадите, поради което ръстът в продажбите на дрехи, вино и шоколад е осезаем.

Март

Тук няма как да пропуснем най-женския празник – 8 март. Което означава много цветя, бонбони и козметика. През март обаче се продават и доста летни аксесоари за къщата - например барбекю.

Април

Покрай Великден търсенето на яйца, агнешко и зеленчуци се засилва. Купуват се обаче и доста продукти за дома.

Май

През този месец има множество разпродажби на зимни стоки, както и промоционални пакети за записвания за летни почивки.

Юни

През юни се отчита ръст на продажбите на бельо, бански костюми и плажни стоки.

Юли

Температурите се повишават през юли, но цените на някои артикули падат. Подходящо е тогава да си купите бижута, мебели, спортни стоки.

Август

Училищните пособия са сред най-купуваните през август, с презумпцията, че ще са по-евтини отколкото през септември. Август е подходящ месец и за купуване на техника.

Септември

През септември се увеличава търсенето на зимни стоки и козметика.

Октомври

Най-много пари се харчат за резервиране на зимни ваканции, дрехи, както и ученически принадлежности.

Ноември

Месецът на Черен петък. Благодарение на този ден през ноември има ръст на продажбите на почти всичко - дрехи, козметика, техника, аксесоари за дома.

Декември

Краят на годината е само началото за отстъпки в някои продуктови категории. През декември има куп намаления, особено при играчките и електрониката.

Коментирай >