снимки: pexels.com

На кой му трябва повод, за да похапва шоколад ;) И все пак учудващо е как шоколадът и неговите производни са се сдобили със собствени дни.

24 часа, в които да празнуваме създаването на любимите си шоколадови десерти. Ще се изненадаш колко са много:

10-ти януари – Национален ден на натуралния шоколад (Bittersweet Chocolate day) – подходящ ден да си подарим горчив шоколад, без мляко и добавки, истински шоколад ;)

via GIPHY

27-ми януари – Световен ден на шоколадовата торта – годината започва вкусно и с много въглехидрати ;)

5-ти февруари – Денят на шоколадовото фондю, изкушаващо, нали? :)

via GIPHY

9-ти февруари – Ден на шоколада в седмицата на Свети Валентин. Всеки ден около седмицата на влюбените е посветен на нещо – ден за роза, ден за предложение за брак, ден за обещание, ден за прегръдки, ден за плюшени играчки, ден за шоколадови изкушения и денят на влюбените. Ако романтиката около тази седмица ти идва в повече, можеш просто да отбележиш подобаващо деня на шоколада ;)

28-ми февруари – Национален ден на шоколадовото суфле – любимият ни десерт си има празник ;) А истинските фенове на суфлето го празнуват по няколко пъти в годината

via GIPHY

3-ти април – Световен ден на шоколадовия мус – този разкошен десерт придобива популярност през далечната 1800 г. във Франция. Обичаме го и до днес по целия свят ;)

15-ти май – Национален ден на шоколадовото парченце – но не говорим за просто квадратче шоколад, а за онези вкусни парченца, които слагаме в бисквитите, кекса, кроасана и каквото още ни хрумне ;)  

22-ри юни – Национален ден на шоколадовия еклер – подходящ ден да си позволим нещо вкусно, пълно с крем и покрито с шоколад, да ни е вкусно ;) 

via GIPHY

7-ми юли – Европейски ден на шоколада, учреден е  във Франция, празнува се по цял свят, празникът започва през 2009-та. През 2017-та на тази дата се навършват 467 години откакто шоколадът е влязал в Европа. Как да не празнуваме ;) В САЩ на този ден отбелязват Деня на шоколадовия сладолед ;)

12-ти септември – Международен ден на шоколадовия шейк – от 1885-та насам този ден се посвещава на любимата сладка напитка на малки и големи ;)

13-ти септември – Международен ден на шоколада, учреден е в Америка, празнува се по цял свят и за никого не е проблем, че се дублира със 7-ми юли или с който и да е друг ден, посветен на шоколад <3

via GIPHY

22-ри септември – Ден на белия шоколад – обичаме го и бял, и черен, понякога и в комбинация от двете ;)

18-ти октомври – Национален ден на шоколадовите мъфини – обичаш кекс, обичаш шоколад, комбинирай и празнувай ;)

16-ти декември – Ден на всичко, потопено в шоколад – буквално всичко. Как се празнува – купуваш си шоколадов сироп и развихряш въображението си. Можеш да полееш с него каквото ти се хапва, само внимавай да не прекалиш с комбинациите, може и да има неприятен ефект ;)

via GIPHY

Внимание: Отбелязването на всички тези празници може да доведе до повишаване на настроението, но и покачване на килограмите. Така, че нека да консумираме с удоволствие и мярка ;)

Коментирай >