Десет любопитни факта за бекона, които може би не знаете 1 Беконът е свинско месо, което се обработва от корема или гърба на 6-7 месечно прасе.
1 Беконът е свинско месо, което се обработва от корема или гърба на 6-7 месечно прасе.
снимка: stocksnap.io
Много от нас биват привлечени от вкуса и миризмата на добре препечен бекон, особено през почивните дни. Независимо дали е поднесен с яйца или с препечена филийка, никой не може да оспори вкусовите му качества. Беконът се нарежда на трето място по потребление от видовете месни деликатеси в света. foodpanda подбра няколко факта, които може би не знаете за него:
1 Беконът е свинско месо, което се обработва от корема или гърба на 6-7 месечно прасе.
2 Американците изяждат по 18 тона бекон, годишно
3 Беконът помага срещу махмурлук поради съдържанието на аминокиселини, които възстановяват невротрансмитерите, които се изчерпват по време на консумация на алкохол.
4 През 1920 година се създава парфюм с мирис на пушено свинско месо, съчетано с 11 етерични масла.
5 Беконът се използва и за поддържане на денталната хигиена. В някои страни по света се предлагат паста и конец за зъби с вкус на бекон.
6 Около 110 милиона прасета биват заклани в САЩ всяка година, от които се произвеждат повече от 10 милиарда килограма бекон.
7 В някои страни единственият подобрител за бекона е поливането с подсолена вода.
8 В други страни за да се поддържа червеното сияние на бекона, той се обработва с натриев нитрит.
9 Най-чистият бекон е в Ирландия и Англия
10 Познати са около 10 вида бекон, като разликата е в разреза, чрез който са получени.
Коментирай »