Най-предпочитаните храни на лятото

Най-предпочитаните храни в България за лято 2015

28 август 2016
Най-предпочитаните храни на лятото

снимка: pexels.com

Всеки сезон има своите уникални вкусове и традиционни рецепти. В жегата всички мечтаят за море, слънце, коктейли и вкусна храна. Лятото обаче свърши и foodpanda направи равносметка за най-предпочитаните храни през лято 2015.

Салата Цезар

Лятото е най-подходящото време да се насладите на една голяма, красива зелена салата. Всички съставки трябва да бъдат свежи. Колкото повече цветове и текстури, съдържа, толкова по-ароматна ще бъде. Ето защо салатата Цезар е най-консумираната през горещите дни.

Калмари пане

През лято 2015 от морските деликатеси най-предпочитани са калмарите пане. За разлика от миналата година, когато от морските деликатеси най-консумирана е била салата с миди.

Пържени картофи

И тази година пържените картофи със сирене си остават любимо на българите хапване. Те се нареждат като любимо мезе за бирата през лятото дори преди пържената цаца.

Пържена цаца

От всички видове риби цацата е най-поръчваната по заведения през горещите дни. Тя е на второ място след пържените картофи сред подходящите мезета за бира.

Пилешко филе с подправки и лимон

Както знаете, „хелти" модата завладява света. Това се отразява и в ръста на консумация на пилешко месо през летните месеци. Най-предпочитано е било пилешкото филе, овкусено само с подправки и лимон.

Пица

През тази година се отбеляза лек спад в консумацията на пици. Преди години тестеното изделие бе по-предпочитано дори от пържените картофи. Въпреки това и пицата намира своето място в класацията.

Не може да не обърнем внимание и на питиета. Бирата си остава най-обичаната лятна напитка сред българите, следвана от ментата и узото.

*Изследването е направено на база, запитвания към 200 ресторанта в различни краища на България.

Коментирай »
Още по темата
Настъпва астрономическото лято, днес е най-дългият ден в годината Настъпва астрономическото лято, днес е най-дългият ден в годината
7 забрани за лятото 7 забрани за лятото
Най-интересните подправки и добавки по света Най-интересните подправки и добавки по света
Знаете ли тези 14 факта за протеините? Знаете ли тези 14 факта за протеините?
Десет любопитни факта за бекона, които може би не знаете Десет любопитни факта за бекона, които може би не знаете
Най-миризливите храни в света Най-миризливите храни в света
Последната вечеря на десет мъже, осъдени на смърт Последната вечеря на десет мъже, осъдени на смърт
Препоръчваме още
4 съобщения, с които да му вземеш ума (ВИДЕО) 4 съобщения, с които да му вземеш ума (ВИДЕО)
Златна селекция „Нови и избрани разкази“ от майстора на хумора и сатирата Алек Попов (предложение за четене) Златна селекция „Нови и избрани разкази“ от майстора на хумора и сатирата Алек Попов (предложение за четене)
„Как да отглеждате вашето дете с мозъчно увреждане“ от Глен Доман (предложение за четене) „Как да отглеждате вашето дете с мозъчно увреждане“ от Глен Доман (предложение за четене)
„Себеподобните“ от Деница Дилова разкрива живота ни в Мета (предложение за четене) „Себеподобните“ от Деница Дилова разкрива живота ни в Мета (предложение за четене)
От жената, която срита Джеки Чан, до първата азиатка с "Оскар" за главна женска роля: Невероятната история на Мишел Йео От жената, която срита Джеки Чан, до първата азиатка с "Оскар" за главна женска роля: Невероятната история на Мишел Йео
Палачинки, баница, гулаш... Къде да хапнем от най-вкусните европейски храни Палачинки, баница, гулаш... Къде да хапнем от най-вкусните европейски храни
„De Profundis: Глас от бездната“ – изповедта на Оскар Уайлд за любовната му трагедия „De Profundis: Глас от бездната“ – изповедта на Оскар Уайлд за любовната му трагедия
Защо не си струва да се спори с жена от научна гледна точка Защо не си струва да се спори с жена от научна гледна точка
Жега, слънце и опасности: Кои са най-честите травми през лятото и как да се предпазим Жега, слънце и опасности: Кои са най-честите травми през лятото и как да се предпазим
ТЕСТ: Умееш ли да пазиш тайна? ТЕСТ: Умееш ли да пазиш тайна?
Жените поумнявали от оралната любов Жените поумнявали от оралната любов
Среща с непознат: Ето кое е перфектното място и защо Среща с непознат: Ето кое е перфектното място и защо
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби