снимка: pexels.com

Всеки сезон има своите уникални вкусове и традиционни рецепти. В жегата всички мечтаят за море, слънце, коктейли и вкусна храна. Лятото обаче свърши и foodpanda направи равносметка за най-предпочитаните храни през лято 2015.

Салата Цезар

Лятото е най-подходящото време да се насладите на една голяма, красива зелена салата. Всички съставки трябва да бъдат свежи. Колкото повече цветове и текстури, съдържа, толкова по-ароматна ще бъде. Ето защо салатата Цезар е най-консумираната през горещите дни.

Калмари пане

През лято 2015 от морските деликатеси най-предпочитани са калмарите пане. За разлика от миналата година, когато от морските деликатеси най-консумирана е била салата с миди.

Пържени картофи

И тази година пържените картофи със сирене си остават любимо на българите хапване. Те се нареждат като любимо мезе за бирата през лятото дори преди пържената цаца.

Пържена цаца

От всички видове риби цацата е най-поръчваната по заведения през горещите дни. Тя е на второ място след пържените картофи сред подходящите мезета за бира.

Пилешко филе с подправки и лимон

Както знаете, „хелти" модата завладява света. Това се отразява и в ръста на консумация на пилешко месо през летните месеци. Най-предпочитано е било пилешкото филе, овкусено само с подправки и лимон.

Пица

През тази година се отбеляза лек спад в консумацията на пици. Преди години тестеното изделие бе по-предпочитано дори от пържените картофи. Въпреки това и пицата намира своето място в класацията.

Не може да не обърнем внимание и на питиета. Бирата си остава най-обичаната лятна напитка сред българите, следвана от ментата и узото.

*Изследването е направено на база, запитвания към 200 ресторанта в различни краища на България.

Коментирай >