Пет филма на Тарантино, в които и храната играе главна роля

Той обича острия диалог, епичното насилие, дамските крака и ... храната

Пет филма на Тарантино, в които и храната играе главна роля

Той обича острия диалог, епичното насилие, дамските крака и ... храната. Куентин Тарантино, един от най-талантливите съвременни режисьори, ни е дал някои от най-запомнящите се сцени, свързани с храна в историята на киното. Той обичайно я използва за разтягане на сцена, да се даде комично облекчение на един труден разговор или да даде реалистичен тон на иначе дива ситуация.

В крайна сметка, храната става метафора за начина, по който хората проявяват власт. foodpanda забеляза любовта на Тарантино към  бургерите,  закуската с яйца и бекен и други. Ето най-важните сцени от най-известните му филми.

1 „Гадни копилета“ и  щруделът

Сцена:

Шошана се изправя лице в лице с полковника, който подготвя ябълков щрудел и за двамата, еспресо за себе си и може би намеква, че знае коя е тя. В този филм щруделът се превръща в символ на ужасяваща сила.

2 „Убий Бил“ и сандвичите

Сцена:

"Отмъщението е ястие, което най-добре се сервира студено"

Беатрикс най-накрая проследява Бил, докато той прави сандвичи с видимо голям нож. Актът на рязане е съпроводен с напрежение.

3 „Джанго без окови“ и бялата торта

Сцена:

23-минутната вечеря, на която Канди и Шулц хапват бяла торта и голямото напрежение, което има помежду им.  Това е последното ядене на Канди, преди Шулц да го застреля.

4 „Глутница кучета“ и сутрешното хапване

Сцена:

Тарантино отново залага на сцената с дългото хранене, където виждаме група костюмари, които избират менюто си и дебатират върху песента на Мадона Like a Virgin.

5 „Бибрутално“ и начос

Сцена:

Майк среща първата си група от жертви, докато похапва начос сам в бара и облизва пръстите си.

Коментирай »
Още по темата
Защо лютите чушки са люти? Защо лютите чушки са люти?
Когато Куентин Тарантино събере Брад Пит, Лео ди Каприо и Марго Роби в един филм (СНИМКИ/ВИДЕО) Когато Куентин Тарантино събере Брад Пит, Лео ди Каприо и Марго Роби в един филм (СНИМКИ/ВИДЕО)
Защо храната в самолета има различен вкус? Защо храната в самолета има различен вкус?
Бургер срещу пица Бургер срещу пица
Десет любопитни факта за бекона, които може би не знаете Десет любопитни факта за бекона, които може би не знаете
Последната вечеря на десет мъже, осъдени на смърт Последната вечеря на десет мъже, осъдени на смърт
Препоръчваме още
10 трика за перфектно селфи (ВИДЕО) 10 трика за перфектно селфи (ВИДЕО)
10 неща, които не осъзнавате, че правите, защото сте самотни 10 неща, които не осъзнавате, че правите, защото сте самотни
Юрист създава образец на българската жанрова литература с „Ех, магесническа му работа“ (предложение за четене) Юрист създава образец на българската жанрова литература с „Ех, магесническа му работа“ (предложение за четене)
Детектив Корморан Страйк се завръща с „Отприщен гроб“ от Робърт Галбрейт (предложение за четене) Детектив Корморан Страйк се завръща с „Отприщен гроб“ от Робърт Галбрейт (предложение за четене)
Фастинг или интервално гладуване: Какво представлява, как действа и подходящо ли е за всеки? Фастинг или интервално гладуване: Какво представлява, как действа и подходящо ли е за всеки?
Кой герой от "Шрек" си според зодиакалния си знак? Кой герой от "Шрек" си според зодиакалния си знак?
5 изключително лесни начина да направиш деня си (и на хората около теб) по-добър 5 изключително лесни начина да направиш деня си (и на хората около теб) по-добър
Тълкуване на сънищата: Да разгадаем скритите послания в тези 20 често срещани сценария   Тълкуване на сънищата: Да разгадаем скритите послания в тези 20 често срещани сценария  
„Въображаема реалност“, в която властта на социалните медии расте безконтролно (предложение за четене) „Въображаема реалност“, в която властта на социалните медии расте безконтролно (предложение за четене)
Кралят на аукционите: Картините на Пабло Пикасо се продават за стотици милиони Кралят на аукционите: Картините на Пабло Пикасо се продават за стотици милиони
Протеин има ключова роля при стареенето на кожата Протеин има ключова роля при стареенето на кожата
Разранена бенка? Oтидете при дерматолог без паника Разранена бенка? Oтидете при дерматолог без паника
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби