Той обича острия диалог, епичното насилие, дамските крака и ... храната. Куентин Тарантино, един от най-талантливите съвременни режисьори, ни е дал някои от най-запомнящите се сцени, свързани с храна в историята на киното. Той обичайно я използва за разтягане на сцена, да се даде комично облекчение на един труден разговор или да даде реалистичен тон на иначе дива ситуация.

В крайна сметка, храната става метафора за начина, по който хората проявяват власт. foodpanda забеляза любовта на Тарантино към  бургерите,  закуската с яйца и бекен и други. Ето най-важните сцени от най-известните му филми.

1 „Гадни копилета“ и  щруделът

Сцена:

Шошана се изправя лице в лице с полковника, който подготвя ябълков щрудел и за двамата, еспресо за себе си и може би намеква, че знае коя е тя. В този филм щруделът се превръща в символ на ужасяваща сила.

2 „Убий Бил“ и сандвичите

Сцена:

"Отмъщението е ястие, което най-добре се сервира студено"

Беатрикс най-накрая проследява Бил, докато той прави сандвичи с видимо голям нож. Актът на рязане е съпроводен с напрежение.

3 „Джанго без окови“ и бялата торта

Сцена:

23-минутната вечеря, на която Канди и Шулц хапват бяла торта и голямото напрежение, което има помежду им.  Това е последното ядене на Канди, преди Шулц да го застреля.

4 „Глутница кучета“ и сутрешното хапване

Сцена:

Тарантино отново залага на сцената с дългото хранене, където виждаме група костюмари, които избират менюто си и дебатират върху песента на Мадона Like a Virgin.

5 „Бибрутално“ и начос

Сцена:

Майк среща първата си група от жертви, докато похапва начос сам в бара и облизва пръстите си.

Коментирай >