снимка: Couleur от Pixabay 

Не се чувствате в достатъчно добра форма по отношение на външния си вид? Няма място за притеснение!

Повечето хранителни режими, обявени за ефективни от експертите, звучат твърде сложни за прилагане, но от поколение на поколение жените са си предавали някоя и друга хитрост за поддържане на оптимално тегло, като диетата с кайсии например.

Оказва се, че този малък и сочен плод има много повече предимства, отколкото предполагаме.

Кайсията е чудесен източник на витамин В3 и В5, фолиева киселина, витамин С, витамин Е (алфа токоферол) и витамин К, а съдържащият се само в три кайсии каротен покрива половината от дневните нужди от витамин А. Освен това в плода се съдържат относително високи дози от минералите калий, желязо, мед, магнезий.

Благодарение на високото си съдържание на калий, кайсиите са ценена храна за поддържане на сърдечно-съдовата система.

Желязото ги прави подходящи при състояния на анемия, а също така ценна храна за бременни жени и деца. Укрепват кръвоносните съдове и спомагат за здравето на очите.

В традиционната китайска медицина кайсиите са почитани като храна, подпомагаща женското плодородие. Имат леко диуретично действие и дават облекчение при отоци.

Така че бързо изтичайте да си купите кайсии и не се притеснявайте да приложите четиридневната диета, която ви предлагаме.

Четиридневна диета с кайсии

1-ви ден:

Закуска: Една малка купичка кисело мляко с една супена лъжица овесени ядки и четири малки кайсии, нарязани на парченца.

Обяд: Едно малко парче пилешко месо с гарнитура от един домат. За десерт могат да се хапнат 4 кайсии. Желателно е храната да е без допълнителни подправки.

Вечеря: Една голяма купа с прясна зелена салата. Може да подправите салатата с лимонов сок или пък една супена лъжица зехтин. За десерт хапнете 4 кайсии.

2-ри ден

Закуска: Една малка филийка пълнозърнест хляб и 4 кайсии.

Обяд: Малка порция риба, приготвена на скара, с гарнитура от един сварен картоф. Желателно е яденето да е без подправки. За десерт може да хапнете 4 кайсии.

Вечеря: Малка порция салата, направена от зеле и моркови. Може да се подправи с една супена лъжица лимонов сок. За десерт хапнете 3-4 кайсии.

3-ти ден:

Закуска: Една малка купичка плодова салата, направена от 3 кайсии, 4 ягоди и едно киви. Може да добавите и една чаена лъжичка мед.

Обяд: Малка салата от един домат и половин краставица. Може да добавите и 50 грама сирене. Подправете салатата с една супена лъжица зехтин. За десерт хапнете 3-4 кайсии.

Вечеря: Една малка филийка пълнозърнест хляб и 4 кайсии.    

4-ти ден:

Закуска: Една малка филийка пълнозърнест хляб с малко парченце пуешка шунка. След това може да хапнете 2 кайсии.

Обяд: Може да хапнете 80 грама пилешко месо, което е приготвено на скара. Като гарнитура може да хапнете един домат, но без да е подправен. За десерт хапнете 4 кайсии.

Вечеря: Една малка купичка плодова салата, приготвена от 4 кайсии и един портокал. Към салатата може да добавите и една чаена лъжичка мед.

Коментирай >