снимка: NOVA

Предлагаме ти няколко сигурни признака, които доказват, че сте готови да живеете заедно. Ако отговаряте поне на половината от тях, значи е време да предприемете стъпката.

Познавате се отдавна - достатъчно отдавна, за да сте си свикнали на недостатъците и да не се притеснявате от изненади. Това е едно от най-важните условия, за да живеете заедно. 

Държите един на друг - само така ще се справите с битовите си проблеми и ще се радвате на компанията на другия човек.

Можете да разчитате на другия в трудните ситуации, а и в хубавите такива - това се доказва с времето, но е много важно да можеш да разчиташ на човека, с когото живееш, че ще е до теб в трудните моменти, а и в положителните ситуации. Хубаво е да имаш близък човек, с когото да споделяш както ядовете си, така и добрите новини. 

Искате да го направите - ако и двамата смятате идеята за вълнуваща, то тогава съвместното живеене няма как да не е вълнуващо. Давайте смело :)

Работите така, че времето не ви е достатъчно, за да се виждате - По цял ден сте на работа, после сте изморени и можете да се виждате само вечер и уикенда - единственото свободно време, с което разполагате и бихте искали да си го прекарвате вкъщи. Ако живеете заедно едновременно ще сте си вкъщи и ще сте заедно.

Бихте направили компромис с вдигната тоалетна чиния или с гримовете, които са навсякъде из апартамента. Разбира се, говорим за дребни компромиси, които всеки човек прави за своите близки.

Имали сте поне три скандала и сте ги преодолели. Значи всичко е наред. Най-добрият начин да разбереш дали сте готови да живеете заедно е ако сте се карали поне три пъти и после сте продължавали да сте близки.

Умеете да говорите за проблемите си - много важно качество на всички съквартиранти. Каквито и дразнения да се появят в съвместното съжителство, ако си ги казвате, ще бъде много по-лесно  да ги преодолявате.

Поне три причини да го направите:

1. Ще се виждате повече
2. Ще разнообразите връзката си
3. Битовите скандали не са чак такава болка за умиране, когато сутрин получаваш лакомство до възглавницата си :)

Коментирай >