Кога е време да заживеете заедно

Как да разбереш, че е дошъл моментът, в който сте готови да споделяте общ покрив

Кога е време да заживеете заедно

снимка: NOVA

Предлагаме ти няколко сигурни признака, които доказват, че сте готови да живеете заедно. Ако отговаряте поне на половината от тях, значи е време да предприемете стъпката.

Познавате се отдавна - достатъчно отдавна, за да сте си свикнали на недостатъците и да не се притеснявате от изненади. Това е едно от най-важните условия, за да живеете заедно. 

Държите един на друг - само така ще се справите с битовите си проблеми и ще се радвате на компанията на другия човек.

Можете да разчитате на другия в трудните ситуации, а и в хубавите такива - това се доказва с времето, но е много важно да можеш да разчиташ на човека, с когото живееш, че ще е до теб в трудните моменти, а и в положителните ситуации. Хубаво е да имаш близък човек, с когото да споделяш както ядовете си, така и добрите новини. 

Искате да го направите - ако и двамата смятате идеята за вълнуваща, то тогава съвместното живеене няма как да не е вълнуващо. Давайте смело :)

Работите така, че времето не ви е достатъчно, за да се виждате - По цял ден сте на работа, после сте изморени и можете да се виждате само вечер и уикенда - единственото свободно време, с което разполагате и бихте искали да си го прекарвате вкъщи. Ако живеете заедно едновременно ще сте си вкъщи и ще сте заедно.

Бихте направили компромис с вдигната тоалетна чиния или с гримовете, които са навсякъде из апартамента. Разбира се, говорим за дребни компромиси, които всеки човек прави за своите близки.

Имали сте поне три скандала и сте ги преодолели. Значи всичко е наред. Най-добрият начин да разбереш дали сте готови да живеете заедно е ако сте се карали поне три пъти и после сте продължавали да сте близки.

Умеете да говорите за проблемите си - много важно качество на всички съквартиранти. Каквито и дразнения да се появят в съвместното съжителство, ако си ги казвате, ще бъде много по-лесно  да ги преодолявате.

Поне три причини да го направите:

1. Ще се виждате повече
2. Ще разнообразите връзката си
3. Битовите скандали не са чак такава болка за умиране, когато сутрин получаваш лакомство до възглавницата си :)

Коментирай »
Още по темата
15 знака, че ще остареете заедно 15 знака, че ще остареете заедно
Пет причини за изневяра: Неверници признават какво ги кара да кръшкат Пет причини за изневяра: Неверници признават какво ги кара да кръшкат
Как да разбереш, че не е готов да се обвърже Как да разбереш, че не е готов да се обвърже
Къде е ключът за щастливата връзка? Къде е ключът за щастливата връзка?
Забраните в сериозната връзка Забраните в сериозната връзка
Препоръчваме още
„Уроци“ от големия британски писател, интелектуалец и общественик Иън Макюън (предложение за четене) „Уроци“ от големия британски писател, интелектуалец и общественик Иън Макюън (предложение за четене)
ТЕСТ: Какво най-много ценят в теб приятелите ти?  ТЕСТ: Какво най-много ценят в теб приятелите ти? 
По това ще ги познаете: 13 отличителни черти на интелигентните хора По това ще ги познаете: 13 отличителни черти на интелигентните хора
Танците са полезни не само за тялото Танците са полезни не само за тялото
Почина френският режисьор Жак Розие Почина френският режисьор Жак Розие
Най-близки до своята природа: Топ 8 на най-автентичните зодиакални знаци Най-близки до своята природа: Топ 8 на най-автентичните зодиакални знаци
Горчивото изобретение на Сатаната: 12 забавни факта за кафето Горчивото изобретение на Сатаната: 12 забавни факта за кафето
Три признака, че те обича Три признака, че те обича
Какво е да родиш у дома: Разказът на Румър Уилис Какво е да родиш у дома: Разказът на Румър Уилис
Любимите десерти на зодия Близнаци Любимите десерти на зодия Близнаци
Още една причина да приемаме повече магнезий с храната Още една причина да приемаме повече магнезий с храната
"Не те чух": Защо мъжете пропускат думите ни покрай ушите си? "Не те чух": Защо мъжете пропускат думите ни покрай ушите си?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби