снимка: pixabay.com

Основната причина, която кара хората да изневеряват е изчезналият пламък и липсата на страст във връзката. Или поне това посочват повечето потребители на най-известния сайт за извънбрачни връзки „Ashley Madison“.

Защо спираме да правим секс с него?

Повечето неверници твърдят, че причината за кръшкането им се дължи не толкова на физически нужди, колкото на емоционални. Ето какво признават те:

Сексът е скучен

„Аз съм голям ценител на любовното изкуство, една жена не ми стига“, признава потребител на „Ashley Madison“. И не е единственият. Оказва се, че нуждата от сексуално разнообразие е втората най-популярна причина за изневяра.

Гняв

Гневът е една от най-силните човешки емоции и като такава понякога предразполага към изневяра. Дали са били ядосани на половинката си или на нещо друго, голяма част от анкетираните кръшкачи признават, че именно той ги е подтикнал да се отдадат на страстни изживявания, но не с половинката си.

Алкохол

Е, тук няма кой знае каква изненада, нито пък е нужно кой знае какво обяснение. Сексолози обаче отбелязват, че алкохолът може да сваля задръжките, но желанието за изневяра не идва от него, а си е съвсем отделно нещо.

Отмъщение

Дали заради отсрещна изневяра, дали защото половинката ги е ядосала, обидила или наранила с нещо, мнозина използват кръшкането като отмъщение и наказание за някакво провинение.

Его

Има „нарциси“, които просто искат да бъдат обожавани – колкото повече сексуални партньори, толкова по-добре за егото им. Те с всички сили търсят нови завоевания, за да повдигнат самочувствието си. В непрестанните афери виждат най-вече утвърждаване на собственото Аз.

Коментирай >