Енергиен вампир: Как да го разпознаеш и да му се противопоставиш

Не говорим за червен конец, вързан на китката, а за реални действия, които трябва да предприемеш ;)

Енергиен вампир: Как да го разпознаеш и да му се противопоставиш

снимка: pexels.com 

Накратко: енергийният вампир в човек, който те кара да се чувстваш изтощен и депресиран. Той буквално и преносно изсмуква енергията ти, потиска самочувствието ти и те залива с негативизъм.

Има няколко начина да го разпознаеш и съвсем лесни трикове, с които да се предпазиш. Не говорим за червен конец, вързан на китката, а за реални действия, които трябва да предприемеш ;)

Енергийният вампир често е:

Мелодраматичен – всичко при него е тъжно, трагично, драматично и често се опитва да прехвърли този негативизъм върху хората около себе си

Укоряващ – той обича да натяква недостатъците и грешките на околните, да дава акъл и да упреква. Изтощително, нали?

Самовлюбен – той смята, че е пример за подражание и обожава да говори за себе си с часове, което освен, че е отегчително, често изсмуква енергията на слушателите.

via GIPHY

Какво да направиш:

Намали комуникацията с него

Това е най-ефективният начин да се отървеш от енергийния вампир. Отбягвай срещите си с този човек и се постарай да се заобиколиш с хора, които те правят щастлива ;)

Съсредоточи се върху твоите емоции

Както установихме, енергийният вампир смята, че светът се върти около него и неговите емоции. За да се противопоставиш на това, просто се съсредоточи върху собствените си мисли и чувства. Те са по-важни от чуждите, нали :)

via GIPHY

Не му позволявай да те потиска

Когато започне да те критикува или да ти казва как да си живееш живота, опонирай му. Не се съгласявай с всичките му твърдения, за да те остави намира. Често тези хора не са свикнали да получават отпор и това може да ги отрезви и отдалечи.

Отърси се от негативното

Има много и различни начини да се възстановиш след среща с енергиен вампир. Отдай се на нещо приятно – спортувай, медитирай, излез с приятели, забавлявай се и се смей. Така гарантирано ще възвърнеш изсмуканата си енергия :) 

И още емоции и вампири: 

Четири начина да се отървеш от него, без да му разбиеш сърцето

Как да се предпазим от енергийните вампири

Секс по вампирски

Коментирай »
Още по темата
10 фрази, които манипулаторите използват, за да спечелят доверието ни 10 фрази, които манипулаторите използват, за да спечелят доверието ни
9 токсични реплики, които манипулаторите използват (и как да реагираме) 9 токсични реплики, които манипулаторите използват (и как да реагираме)
10 трика за успокоение на нервите за по-малко от 10 минути 10 трика за успокоение на нервите за по-малко от 10 минути
ТЕСТ: Как си с нервите? ТЕСТ: Как си с нервите?
5 съвета за по-добро настроение 5 съвета за по-добро настроение
Пет начина да се влюбиш...в себе си Пет начина да се влюбиш...в себе си
Изразяването на емоциите върху хартия лекува душевни и физически рани Изразяването на емоциите върху хартия лекува душевни и физически рани
Препоръчваме още
ТЕСТ: Отговори на един въпрос и ще ти кажа какъв зеленчук си ТЕСТ: Отговори на един въпрос и ще ти кажа какъв зеленчук си
Изкусителна диета с ягоди Изкусителна диета с ягоди
Плодовият аромат подбужда желанието за здравословно хранене Плодовият аромат подбужда желанието за здравословно хранене
„Средището на лабиринта” - парадоксален и естетизиран свят на маски, лабиринти и разнопосочни пътища (предложение за четене) „Средището на лабиринта” - парадоксален и естетизиран свят на маски, лабиринти и разнопосочни пътища (предложение за четене)
Полезни или опасни? Как да приемаме витамините, за да не ни вредят Полезни или опасни? Как да приемаме витамините, за да не ни вредят
8 неща, които мъжете незабавно забелязват в жените 8 неща, които мъжете незабавно забелязват в жените
Том Егеланд превръща тайните на скандинавската митология в запомнящ се трилър (предложение за четене) Том Егеланд превръща тайните на скандинавската митология в запомнящ се трилър (предложение за четене)
Порно с любимия? Сексолозите съветват как Порно с любимия? Сексолозите съветват как
Том Егеланд превръща история за възмездие в запомнящ се роман (предложение за четене) Том Егеланд превръща история за възмездие в запомнящ се роман (предложение за четене)
Сутрешен секс за събуждане Сутрешен секс за събуждане
Помниш ли първата си целувка? Помниш ли първата си целувка?
Любимите десерти на зодия Дева Любимите десерти на зодия Дева
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби