снимка: pexels.com 

Накратко: енергийният вампир в човек, който те кара да се чувстваш изтощен и депресиран. Той буквално и преносно изсмуква енергията ти, потиска самочувствието ти и те залива с негативизъм.

Има няколко начина да го разпознаеш и съвсем лесни трикове, с които да се предпазиш. Не говорим за червен конец, вързан на китката, а за реални действия, които трябва да предприемеш ;)

Енергийният вампир често е:

Мелодраматичен – всичко при него е тъжно, трагично, драматично и често се опитва да прехвърли този негативизъм върху хората около себе си

Укоряващ – той обича да натяква недостатъците и грешките на околните, да дава акъл и да упреква. Изтощително, нали?

Самовлюбен – той смята, че е пример за подражание и обожава да говори за себе си с часове, което освен, че е отегчително, често изсмуква енергията на слушателите.

via GIPHY

Какво да направиш:

Намали комуникацията с него

Това е най-ефективният начин да се отървеш от енергийния вампир. Отбягвай срещите си с този човек и се постарай да се заобиколиш с хора, които те правят щастлива ;)

Съсредоточи се върху твоите емоции

Както установихме, енергийният вампир смята, че светът се върти около него и неговите емоции. За да се противопоставиш на това, просто се съсредоточи върху собствените си мисли и чувства. Те са по-важни от чуждите, нали :)

via GIPHY

Не му позволявай да те потиска

Когато започне да те критикува или да ти казва как да си живееш живота, опонирай му. Не се съгласявай с всичките му твърдения, за да те остави намира. Често тези хора не са свикнали да получават отпор и това може да ги отрезви и отдалечи.

Отърси се от негативното

Има много и различни начини да се възстановиш след среща с енергиен вампир. Отдай се на нещо приятно – спортувай, медитирай, излез с приятели, забавлявай се и се смей. Така гарантирано ще възвърнеш изсмуканата си енергия :) 

И още емоции и вампири: 

Четири начина да се отървеш от него, без да му разбиеш сърцето

Как да се предпазим от енергийните вампири

Секс по вампирски

Коментирай >