снимка: Нова ТВ 

Има само един начин да бъдеш харесвана и обичана и той е да се научиш самата ти да се цениш и да се поставяш на първо място.

Има жени, които сякаш са родени така, а други цял живот се учат да се заобичат. Ако си от тях, не се притеснявай, никога не е късно да се влюбиш...в себе си.

Грижи се за външния си вид

Преди да започнеш да се обичаш, трябва да се научиш да се харесваш. Ако не се намираш за достатъчно привлекателна – промени това. Купи си нови дрехи, такива, каквито би искала да носиш, започни да тренираш, направи си здравословен режим на хранене, смени прическата си. Така ще се превърнеш в жената, на която винаги си се възхищавала.

Обясни се в любов пред огледалото

Това е стар и изпитан метод. Ако нямаш голямо огледало си купи. И всеки ден отделяй по няколко минути, в които да се наблюдаваш и да си изброяваш всичко, което харесваш в себе си и смяташ, че те прави уникална. Красивите ти устни или големите ти очи, или хубавата ти коса, или гладката ти кожа...Не пропускай да се похвалиш сама за качествата си.

via GIPHY

Уважавай себе си

...и изисквай уважение от всички около теб. Голямата стъпка към любовта е точно тази. Никога не допускай хората да се държат неуважително с теб, да те подценяват или да те унижават. За целта обаче трябва сама да уважаваш себе си точно такава каквато си ;)

Не прави компромиси със себе си

Обикновено жените, които все още не се обичат достатъчно са готови на всичко, за да накарат околните да ги харесат. А точно така не става. Докато си склонна да отстъпиш във всяка ситуация само, за да угодиш на някого, никога няма да бъдеш ценена. Не казваме, че трябва да си непоправим инат, но не прави тези компромиси, които смяташ, че ще ти навредят или ще те направят нещастна.

via GIPHY

Винаги поставяй себе си на първо място

Ти си най-важният човек, този, от когото не можеш да се отървеш, този, с когото ще остарееш и ще бъдеш във всеки миг. Ето защо ти трябва да си винаги на първо място. Твоето собствено щастие ще радва и тези, които те обичат и държат на теб. Не спирай да се грижиш за тях, но не забравяй да се грижиш най-вече за себе си. Ако имаш нужда от почивка – дай си я, ако искаш да си сама, откажи уговорките си, ако имаш нужда от приятели – обади им се. Прави само това, което искаш и ще се научиш да се обичаш ;)

И още за обичта и щастието:

Защо хората остават заедно, дори да не са щастливи

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

Пет проблема, за които наистина не си струва да се тревожиш

Коментирай >