Пет начина да се влюбиш...в себе си

Обичай се повече, за да те обичат и другите. Не е трудно, трябва само да се научиш :)

снимка: Нова ТВ 

Има само един начин да бъдеш харесвана и обичана и той е да се научиш самата ти да се цениш и да се поставяш на първо място.

Има жени, които сякаш са родени така, а други цял живот се учат да се заобичат. Ако си от тях, не се притеснявай, никога не е късно да се влюбиш...в себе си.

Грижи се за външния си вид

Преди да започнеш да се обичаш, трябва да се научиш да се харесваш. Ако не се намираш за достатъчно привлекателна – промени това. Купи си нови дрехи, такива, каквито би искала да носиш, започни да тренираш, направи си здравословен режим на хранене, смени прическата си. Така ще се превърнеш в жената, на която винаги си се възхищавала.

Обясни се в любов пред огледалото

Това е стар и изпитан метод. Ако нямаш голямо огледало си купи. И всеки ден отделяй по няколко минути, в които да се наблюдаваш и да си изброяваш всичко, което харесваш в себе си и смяташ, че те прави уникална. Красивите ти устни или големите ти очи, или хубавата ти коса, или гладката ти кожа...Не пропускай да се похвалиш сама за качествата си.

Уважавай себе си

...и изисквай уважение от всички около теб. Голямата стъпка към любовта е точно тази. Никога не допускай хората да се държат неуважително с теб, да те подценяват или да те унижават. За целта обаче трябва сама да уважаваш себе си точно такава каквато си. 

Не прави компромиси със себе си

Обикновено жените, които все още не се обичат достатъчно са готови на всичко, за да накарат околните да ги харесат. А точно така не става. Докато си склонна да отстъпиш във всяка ситуация само, за да угодиш на някого, никога няма да бъдеш ценена. Не казваме, че трябва да си непоправим инат, но не прави тези компромиси, които смяташ, че ще ти навредят или ще те направят нещастна.

Винаги поставяй себе си на първо място

Ти си най-важният човек, този, от когото не можеш да се отървеш, този, с когото ще остарееш и ще бъдеш във всеки миг. Ето защо ти трябва да си винаги на първо място. Твоето собствено щастие ще радва и тези, които те обичат и държат на теб. Не спирай да се грижиш за тях, но не забравяй да се грижиш най-вече за себе си. Ако имаш нужда от почивка – дай си я, ако искаш да си сама, откажи уговорките си, ако имаш нужда от приятели – обади им се. Прави приоритетно това, което искаш, и ще се научиш да се обичаш. 

И още за обичта и щастието:

Защо хората остават заедно, дори да не са щастливи

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

Пет проблема, за които наистина не си струва да се тревожиш

Коментирай »
Още по темата
Пет стъпки за по-щастлив живот
Енергиен вампир: Как да го разпознаеш и да му се противопоставиш
Шест причини да си по-щастлива без гадже 
Какво прави жените щастливи
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Хората са невероятни :)
Петте зодии, които винаги казват истината
Пет трика за перфектна целувка, с които ще разтопиш всеки мъж
„България и бъдещето на славяните”: Джузепе Менарини ни повежда към България от втората половина на XIX век (предложение за четене)
Протеин има ключова роля при стареенето на кожата
Надеждата живее „Докато лимоновите дръвчета растат“ в разтърсващия дебютен роман на Зулфа Катух (предложение за четене)
Хидратация срещу стрес: 5 доказани ползи от водата
ТЕСТ: Коя е перфектната професия за теб?
Предложение за четене: „Заличено момче“ от Гарард Конли
Човекът зад музиката: „Боб Марли: One Love“ (кино предложение)
„Когато големите станат малки“: Проф. Алберт Бенбасат ни предлага един проникновен автобиографичен роман, наречен от самия него „вехтошарски“.
Напълняване, депресия, хипертония, зависимости…Какво се опитва да ни каже тялото ни
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби