Как да разбием стените, зад които сме затворени

Първи стъпки към спонтанността

Как да разбием стените, зад които сме затворени

снимка: Alexandr Ivanov от Pixabay 

Имали ли сте усещането, че стоите на едно и също място, а в живота ви цари еднообразие? Как да се справите със стените, които ви ограждат и да бъдете спонтанни? Спрете да мислите толкова и действайте! Често в колебанията си изпускате моменти, за които по-късно съжалявате.

Излезте от вкъщи и отидете до най-близката до вас жп/авто-гара. Разгледайте информационното табло с разписанието на заминаващите влакове и си купете билет за следващия.

Не е важно дали ще пътувате до някое китно селце, до голям град или до морето. Бъдете свободни като вятъра и не се страхувайте от неизвестното.

Забравете за препълнените сакове с непотребен багаж, необходими са ви единствено лична карта и достатъчно пари. Дори да не намерите спътник, който да ви придружи не се отказвайте! В началото ще ви е някак странно да бъдете сами, но впоследствие ще привикнете и няма да ви прави ни най-малко впечатление.

А и да сте сами на път има и своите предимства. Основното от които е възможността да се запознаете с интересни хора, които да освежат ежедневието ви и заедно да преживеете незабравими емоции.

След като пристигнете, помислете къде ви се ходи – на разходка, на кафе, на пазар. Направете нещо щуро, за което в града не ви е достигала смелост и не се притеснявайте от коментари, защото тук никой не знае кои сте. Развихрете фантазията си и се оставете на желанията си.

Сигурна съм, че към края на деня ще бъдете изумени какво пропускат хората, непоемащи рискове. Безспорно скучното ежедневие убива времето, което и без това все не ни достига.

Усещате ли вече тръпката от неизвестното? Не ви ли се иска да бъдете волни като птиците в небето? Не се страхувайте, а живейте! Грабете с пълни шепи от всичко, което животът ви предлага, за да не съжалявате по-късно. И не забравяйте – никога не е късно да започнете отначало! Просто направете първата крачка, втората ще бъде по-лесна, а третата ще дойде от само себе си.

Коментирай »
Още по темата
Топ 20 на целите, които си поставяме в живота Топ 20 на целите, които си поставяме в живота
5 съвета за по-добро настроение 5 съвета за по-добро настроение
Как да се преборим със скуката в дъждовното време Как да се преборим със скуката в дъждовното време
Как да превърнем кратката отпуска в истинска ваканция Как да превърнем кратката отпуска в истинска ваканция
5 съвета за незабравима почивка 5 съвета за незабравима почивка
Как да се справим с натоварения си график - 5 безценни съвета Как да се справим с натоварения си график - 5 безценни съвета
Отвлечени и щастливи Отвлечени и щастливи
Препоръчваме още
Кога ставаш "досадното гадже"? Кога ставаш "досадното гадже"?
Най-много секс се прави през януари Най-много секс се прави през януари
„Как да отглеждате вашето дете с мозъчно увреждане“ от Глен Доман (предложение за четене) „Как да отглеждате вашето дете с мозъчно увреждане“ от Глен Доман (предложение за четене)
Седем ситуации, в които задължително трябва да се извиниш Седем ситуации, в които задължително трябва да се извиниш
„Започни да живееш, Клоуи Браун“ от Талиа Хибърт (предложение за четене) „Започни да живееш, Клоуи Браун“ от Талиа Хибърт (предложение за четене)
6 знака, че ти си жената, с която той иска да остарее 6 знака, че ти си жената, с която той иска да остарее
Чувстваш, че си на кръстопът? Това може би е най-доброто нещо, което някога ти се е случвало (ето защо) Чувстваш, че си на кръстопът? Това може би е най-доброто нещо, което някога ти се е случвало (ето защо)
Седем признака, че не си "самотен вълк", а просто си самотна Седем признака, че не си "самотен вълк", а просто си самотна
Невероятно! Едноклетъчно водорасло съдържа 7 генома в единствената си клетка Невероятно! Едноклетъчно водорасло съдържа 7 генома в единствената си клетка
Как да спреш да бъдеш „грозната приятелка“ Как да спреш да бъдеш „грозната приятелка“
Предложение за четене: „Последната дворна разпродажба на Фейт Бас Дарлинг” Предложение за четене: „Последната дворна разпродажба на Фейт Бас Дарлинг”
„Бай Тошо“ – безмилостна сатира от Иво Сиромахов (предложение за четене) „Бай Тошо“ – безмилостна сатира от Иво Сиромахов (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби