снимка: Pexels от Pixabay 

Месеците, известни с проливните си дъждове, често носят със себе си чувство на досада.

Не се заблуждавайте обаче, че щом навън е мрачно и мокро, нямате голям избор и най-добрият начин да „убиете” времето е като останете у дома си.

Липсват ви идеи? Възползвайте се от посочените в тази статия.

1. Извадете чадъра си и излезте на разходка в дъжда

Нямате ни най-малка представа колко забавно е да стъпвате в локви, без да ви е грижа, че ще станете вир – вода. А галещите ръцете и лицето ви ситни капчици действат така освежаващо!

Признайте, че поне веднъж в живота си сте мечтали да потанцувате в дъжда. Уверявам ви, от личен опит, че усещането е вълшебно и си заслужава „мокренето”. И най-хубавото е, че вероятността да срещнете минувачи по пътя си е нищожна, така че без никакви притеснения грабнете поредното предизвикателство.

2. Прекарайте един ден в Мall-а

Няма причина да се оплаквате, че няма какво да правите, докато сте там. Може да пиете кафе с приятелки, да се отдадете на пазаруване, да отидете на кино, да поиграете боулинг, билярд и какво ли още не…

Възможностите, които предлагат днешните търговски центрове са неограничени. И ако все пак не сте от този тип момичета се замислете кога последно посетихте някой музей? Ако не си спомняте – значи е време да научите интересни факти от историята ни, например.

3. Ако сте отегчени и не ви се излиза, то направете престоя си вкъщи приятен

Ако сте решили да се усамотите бихте могли да релаксирате във ваната, да си устроите филмов маратон, да се заловите с гимнастика, йога или каквато активност предпочитате. Ако пък искате да прекарате деня си в компания, то поканете приятели и се забавлявайте на воля! Може дори да организирате едно хавайско парти със свежи тоалети, цветни коктейли и слънчево настроение, с което ще забравите сивотата навън.

Още се колебаете с какви занимания да запълните дъждовния си ден? Помислете за дейностите, за които не намерихте време през последните няколко дни. Прочетете книгата, която стои на бюрото ви от доста време, гледайте любим филм, обадете се на приятели, с които дори не помните кога за последно сте се чували.

И докато се усетите слънцето навън отново ще изгрее и ще ви зареди за нови приключения

1
коментар >