снимка: Jim Black от Pixabay 

Обичате да пътувате и да откривате нови места, споменът, за които ви кара да се усмихвате всеки път, когато се присетите за тях? Колко често ви се удава възможност да загърбите ежедневието си и да се насладите на заслужен отдих далече от шума и тълпата, заобикалящи ви отвсякъде?

Предполагам, че на голяма част от вас времето и финансите не са достатъчни за подобни „глезотии”. Не се отчайвайте – решение има. И е толкова просто – бъдете екскурзианти във вашия град.

Успях ли да ви заинтригувам? Сигурна съм, че е така, затова продължавам нататък.

Случвало ли ви се е някога да загубите ориентация в собствения си град и да не знаете къде се намирате? Да? Припомнете си за адреналина, който се покачва в тези моменти и онова гъделичкане в стомаха, което е толкова приятно.

Нека сега ви дам няколко препоръки, за да бъдете истински туристи в града, в който живеете.

1. Забравете за музеите, главните улици и всички забележителности, които присъстват в списъка ви с места, които гостите ви задължително трябва да посетят при своето посещение. Стремете се да се движите по тесните и тихи улички, защото именно там ще намерите спокойствие, а може би и някое съкровище.

2. Бъдете спонтанни! Помислете кой район познавате най-бегло и тръгнете натам. Освободете съзнанието си от въпроси като „А сега накъде да завия?”, „ Дали не трябваше да продължа направо след пресечката?”, следвайте интуицията си и просто се наслаждавайте на разходката. Именно така ще бъдете на точното място в точното време.

3. Вдигнете очи от витрините на лъскавите магазини, вгледайте се в хората и сградите около вас и ще останете изненадани от видяното. Понякога разходките до едни и същи дестинации и обичайният ви маршрут до работа, например, правят движението ви механично и често не забелязвате през какви чудати места преминавате.

Оттук нататък всичко е във вашите ръце! Излезте навън, опознайте всяко затънтено кътче от вашия град и преживейте приказни емоции още днес!

Коментирай >