Да бъдем туристи в собствения си град

Успях ли да ви заинтригувам?

Да бъдем туристи в собствения си град

снимка: Jim Black от Pixabay 

Обичате да пътувате и да откривате нови места, споменът, за които ви кара да се усмихвате всеки път, когато се присетите за тях? Колко често ви се удава възможност да загърбите ежедневието си и да се насладите на заслужен отдих далече от шума и тълпата, заобикалящи ви отвсякъде?

Предполагам, че на голяма част от вас времето и финансите не са достатъчни за подобни „глезотии”. Не се отчайвайте – решение има. И е толкова просто – бъдете екскурзианти във вашия град.

Успях ли да ви заинтригувам? Сигурна съм, че е така, затова продължавам нататък.

Случвало ли ви се е някога да загубите ориентация в собствения си град и да не знаете къде се намирате? Да? Припомнете си за адреналина, който се покачва в тези моменти и онова гъделичкане в стомаха, което е толкова приятно.

Нека сега ви дам няколко препоръки, за да бъдете истински туристи в града, в който живеете.

1. Забравете за музеите, главните улици и всички забележителности, които присъстват в списъка ви с места, които гостите ви задължително трябва да посетят при своето посещение. Стремете се да се движите по тесните и тихи улички, защото именно там ще намерите спокойствие, а може би и някое съкровище.

2. Бъдете спонтанни! Помислете кой район познавате най-бегло и тръгнете натам. Освободете съзнанието си от въпроси като „А сега накъде да завия?”, „ Дали не трябваше да продължа направо след пресечката?”, следвайте интуицията си и просто се наслаждавайте на разходката. Именно така ще бъдете на точното място в точното време.

3. Вдигнете очи от витрините на лъскавите магазини, вгледайте се в хората и сградите около вас и ще останете изненадани от видяното. Понякога разходките до едни и същи дестинации и обичайният ви маршрут до работа, например, правят движението ви механично и често не забелязвате през какви чудати места преминавате.

Оттук нататък всичко е във вашите ръце! Излезте навън, опознайте всяко затънтено кътче от вашия град и преживейте приказни емоции още днес!

Коментирай »
Още по темата
5 съвета за по-добро настроение 5 съвета за по-добро настроение
Как да се преборим със скуката в дъждовното време Как да се преборим със скуката в дъждовното време
10 начина да пътуваме повече и да пестим пари 10 начина да пътуваме повече и да пестим пари
5 съвета за незабравима почивка 5 съвета за незабравима почивка
Отвлечени и щастливи Отвлечени и щастливи
Четири страхотни идеи за пътуване в България през септември 2019 Четири страхотни идеи за пътуване в България през септември 2019
Препоръчваме още
Топ 4 на упражненията, които укрепват сърцето Топ 4 на упражненията, които укрепват сърцето
Четири сигнала, които предупреждават за възможно насилие в романтична връзка Четири сигнала, които предупреждават за възможно насилие в романтична връзка
Шест вкусотии, които да не пропускате в Лондон Шест вкусотии, които да не пропускате в Лондон
ТЕСТ: Превръщаш ли се в майка си? 👩‍👧 ТЕСТ: Превръщаш ли се в майка си? 👩‍👧
7 идеи за романтична вечер у дома с половинката 7 идеи за романтична вечер у дома с половинката
Как да разбера дали той е готов за сериозна връзка Как да разбера дали той е готов за сериозна връзка
Пет изпитани техники, с които да останеш хладнокръвна в напрегнати ситуации Пет изпитани техники, с които да останеш хладнокръвна в напрегнати ситуации
Легендарната сага „Ерагон“ продължава с „Първородният“ от Кристофър Паолини (предложение за четене) Легендарната сага „Ерагон“ продължава с „Първородният“ от Кристофър Паолини (предложение за четене)
Да се посмеем: Жени vs. мъже Да се посмеем: Жени vs. мъже
Питие преди лягане? Помислете пак! Питие преди лягане? Помислете пак!
Има връзка между високото кръвно налягане в млада възраст и мозъчното здраве Има връзка между високото кръвно налягане в млада възраст и мозъчното здраве
Всеки иска да отседне в „Хотел „Нантъкет“ от Елин Хилдебранд (предложение за четене) Всеки иска да отседне в „Хотел „Нантъкет“ от Елин Хилдебранд (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби