снимка: sxc.hu

Всички сме чували не една и две теории, свързани със секса, от приятели, телевизионни предавания и, разбира се, интернет. Дали има някаква истина обаче в най-популярните митове за секса? Оказва се, че има, поне донякъде.

Сексът и отслабването

В редица статии сред основните предимства на секса се посочва колко много калории се изгарят по време на половия акт. Истината, разбира се, е някъде там – при продължителност на сексуалния акт 5 минути се изгарят между 25 и 125 калории.

Размерът на краката е пропорционален на размера на мъжкото достойнство

Сред най-разпространените сексуални митове е схващането, че големината на мъжкото достойнство може да се определи според размера на краката, ръцете или носа на мъжа. Макар да няма научно доказателство, че мъжете с големи крака имат големи пениси, има научна връзка между големите крака и големия пенис. Става въпрос за гена Хокс, който играе важна роля за развитието на пръстите на ръцете и на краката, както и на половите органи.

Кой поема инициативата за секс

Казват, че мъжете са тези, които поемат инициативата за секс, но наблюденията показват, че често момчетата са доста по-плахи и оставят всичко в ръцете на момичетата.

Женското удоволствие и размерът

Качеството на половия акт зависи не само и не толкова от размера на определен орган, колкото от настроението, желанието и опитността на мъжа, от въображението му и уважението към партньорката му. Настроението и възбудата на жената също са сред важните предпоставки за хубав секс.

Коментирай >