снимка: sxc.hu

Едно от най-омразните клишета, които сме чували безспорно е било изричано от всеки мъж поне по веднъж - "Тя е кисела, защото е на сухо". И предвид, че е доказано, че мъжете не ни разбират няма как да обясним, че може да има безброй причини да не сме в настроение и те не са свързани с интимния ни комфорт.

Доказано е обаче и друго - наред с шоколада, сексът и любовните ласки ни доставят дози от хормона на щастието - серотонин. Така, че дори и липсата на секс да не е причина за лошото настроение, то тази тръпка може да ни направи по-щастливи или поне по-малко стресирани.

Ако се чувстваш стресирана в ежедневието си, разбира се винаги можеш да изпробваш класическите лекове. Спорт няколко пъти седмично, чаша любим алкохол след работа, любими филми с вкусна вечеря или дълга вана...Всичко това няма как да не те накара да забравиш за натоварения работен ден, изпълнен с нерви и бързане.

Когато обаче се отегчиш от всичко това, не ти остава друго, освен да посегнеш и към сексът, като антистрес терапия. Обади се на приятеля си или ако нямаш такъв на онзи симпатяга, който отдавна те харесва, а ти пазиш за "резерва" и се позабавлявай. Никой не казва, че гарантирано ще се отървеш от всичките си проблеми, но пък си струва да се опита.

Не знаем кои теории на учените наистина са верни - че сексът лекува или че това е мит. Но винаги можеш да го изпробваш и сама да установиш дали помага.

Коментирай >