снимка: morguefile.com

Всички мразим диетите и спортовете и излишните движения...но също така всички искаме да имаме перфектна и стегната фигура, като на тийнейджърка. Предлагаме ти няколко бързи стъпки, с които да поддържаш форма, без да полагаш твърде много усилия :)

Изкачвай стълби

Златно правило, за което често забравяме. Колкото по-високо е офисът ти, толкова по-добре. Просто приеми, че асансьорът е перманентно повреден и завинаги трябва да се качваш пеша. Не е кой знае какво усилие, а ефектът е гарантиран. Колкото и да е трудно да изкачваш стълбите сутрин, носейки кафе в едната си ръка и вестник в другата...свиква се ;)

Разходи се

След работа трябва да имаш време да се отърсиш от натрупаното напрежение...и целулит. Няма нищо по-полезно от 15 минути разходка до спирката на градския транспорт или до паркинга, или до друго място, което си си харесала. Ще се отървеш от стреса и от излишните тлъстинки ;)

Вода

Водата е твоята напитка. Опитай да пиеш много вода, вместо газирани напитки и сладко капучино. Водата премахва целулита, разтопава мазнините и те поддържа тонуса ти през целия ден. Не забравяй, водата е твой добър приятел и ти имаш нужда от нея :)

Плод за закуска

Казват, че плодовете са много подходящи за закуска. В същото време, редица диетолози отричат ефекта на плодовете и фрешовете и твърдят, че те са пълни с трудно разградими захари. Забрави за всичко това и ако закусваш кремвиршка, опитай да я заместиш с ананас или портокал, а на обяд се награди подобаващо. И не забравяй - вечерята е най-големият ти враг :)

Коментирай >