снимки: morguefile.com

Голяма част от жените страдат от чувствителен стомах, който често води до безпричинно подуване. Ако и на теб ти се е случвало да ти направят място в трамвая, защото си мислят, че си бременна, ти предлагаме няколко съвета за справяне с досадното подуване. Важно е обаче да имаш предвид, че това не са лекарски препоръки и ако подуването е непрекъснато да се консултираш със специалист. Ние не претендираме, че можем да ти дадем лекарско предписание за този проблем, а само няколко изпробвани хитринки ;)

Суровите зеленчуци и продуктите със скорбяла са едни от най-честите причинители на подуването. Добре е да ги избягваш или да ги консумираш в малки количества, а зеленчуците е по-добре да ги приготвяш варени.

Начинът на хранене също влияе много на работата на стомаха. Ако искаш да ограничиш подуването запомни тези няколко трика: по-малко сол в храната, бавно дъвчене на всяка хапка, никаква вода по време на хранене...

Дъвките се оказват също много коварни в това отношение. Дъвченето на дъвка предизвиквало навлизането на въздух в стомаха, което води до подуване. Кой да предположи?

Газообразуващите храни основно са боб, леща, бамя, зелен фасул, брюкселско зеле, карфиол, царевица

Газираните напитки подуват и това надали е факт, за който не си подозирала. Опитай се да избягваш бирата, колата и всичко газирано или поне да не се храниш и да пиеш газирано едновременно.

И един изпробван съвет – при някои дами суровите ядки, които са особено полезни за всяка една диета, също подуват корема. Провери дали и при теб е така и ако се окажи, че и ти имаш непоносимост към тези ядки, опитай да ги органичиш :)

Коментирай >