снимка: pixabay.com

Коремът ни съвсем не е така плосък, както би ни се искало? 

Няма място за притеснения! Тук ще ви предложим пет лесни трика, с които да постигнете идеалния корем за плажа. Няма нужда от продължителни тренировки във фитнеса или пък изтощителни диети. Само спазвайте тези прости правила и ще постигнете идеалните форми за кратко време.

1. Пълнозърнест хляб

Сега ще попитате какво толкова притежава пълнозърнестият хляб, което липсва на белия? Като начало пълнозърнестият хляб е пълен с фибри и въглехидрати, които ни засищат по-бързо и за по-дълъг период от време.

Освен това пълнозърнестият хляб ни зарежда с енергия и е изключително полезен за храносмилателната система. Наблегнете през следващите седмици на пълнозърнест хляб и ще получите желания резултат много по-скоро от очакваното.

2. Вода

Пийте вода вместо газирани напитки или сладки сокове. В летните горещини е желателно да се пие повече от литър и половина вода на ден, за да може организмът да се оводнява.

Пиенето на вода обаче си остава и един от най-добрите методи за постигане на плосък корем. Няма значение дали предпочитате вода от чешмата или минерална. Тази безценна напитка трябва да присъства в големи количества през целия ви ден.

Пък и пиенето на много вода е полезно не само за постигане на така мечтания плосък корем, но и за премахване на целулита.

3. Зелена салата

Обикновената зелена салата или просто нарязаните домати и краставици са много по-полезни и съдържат много повече витамини от тежките салати със сирене, кротони и майонезени сосове.

Добре подправената зелена салата ще ви засити много по-бързо и ще ви зареди с много повече енергия, ако не съдържа излишни добавки като готов дресинг или съмнителни бели сосове. Обикновената зелена салата или употребата на свежи зеленчуци със сезонни подправки си остават гарантиран метод за постигане на плосък корем.

Така че недейте да се изтезавате с излишно гладуване и тичайте към пазара, за да се сдобиете с най-вкусните и свежи зеленчуци за сезона. Добрият резултат е гарантиран.

4. Свежи плодове

Забравете за изкусително вкусния шоколад и онези примамливи дъвчащи бонбони. Сега е сезонът на свежите плодове и е време да се възползвате от това.

Вместо да ядете вредни сладкиши, по-добре наблегнете на сочните ягоди, вкусните череши или пък полезните ябълки. Една шепа ягоди или къпини, няколко парченца ябълка или пък няколко кубчета ананас са много по-вкусни и засищащи от всякакви други сладки.

Както и при пресните зеленчуци, тук положителният резултат също е гарантиран. Пък и можете ли да се сетите за друг по-вкусен начин за постигане на идеалната форма за бански? (Допълнителна информация може да прочетете в статията Топ 5 на плодовете, топящи мазнини)

5. Овесени ядки

Закуската е най-важното хранене през деня. А овесените ядки неслучайно се определят като най-добрата и здравословна закуска. Овесените ядки могат да се превърнат в изключително вкусно и полезно ястие, ако им се добавят сочни плодове, характерни за сезона или пък кисело мляко с нисък процент на масленост.

Приготвени по този начин овесените ядки могат да се превърнат и във вкусна вечеря. Желателно е овесените ядки, които консумирате, да съдържат фибри. По този начин ще се засищате по-бързо и ще кипите от енергия през целия ден.

Коментирай >