снимка: pexels.com 

Когато започнем да се чувстваме некомфортно в любимите си дънки и усетим, че талията ни е увеличила размера си, сме склонни да изпадаме в паника и да започваме строги диети.

Вместо това, трябва да се погрижим за храносмилателната си система.  foodpanda, подбра топ храните, които ще повишат имунитета ни и ще намалят талията ни.

1. Кокос - пълен е с фибри и здравословни мазнини, който ще ни предпазят от преяждане по време на хранене.

via GIPHY

2. Бадеми - богати на фибри и протеини, те са перфектната закуска, когато сме гладни. Ще ни държат сити, без да чувстваме тежест в стомаха.

3. Маслини - те са вкусни, полезни и могат да се консумират по много начини, така че да не ни омръзне. Препоръчваме зелените сортове маслини.

via GIPHY

4. Кестеново брашно - опитайте се да приготвяте хляб и печива от кестеново брашно. То има достатъчно фибри, за да запази храносмилането и да ни предпази от неразположения.

5. Сушени плодове - сушените плодове са чудесен вариант за набавяне на витамини и съответно поддържане на корема плосък.

6. Картофи - варени или печени, те са надежден източник на витамини, фибри и минерали. За съжаление, това не важи за пържените картофи.

via GIPHY

7. Кисело мляко - то прави чудеса за храносмилателната система, тъй като съдържа пробиотици или живи бактерии, които подобряват цялостното ни състояние.

И още за здравословни храни: 

Калорийните бомби, скрити в здравословните храни

Седем храни и напитки за спортуващите дами 

Най-вкусните храни с малко калории

Коментирай >