снимка: pexels.com 

Всички знаем основните качества на джентълмена. Той винаги пуска дамата да мине първа, задържа й вратата, носи торбите, не я прекъсва и е изключително възпитан. Предлагаме ти обаче няколко скрити качества на истинския джентълмен, за които рядко се сещаме. 

Той е мъж

Той е не просто мъж, а истински мъж. Не от онези, които наричат себе си „мъжкари”, а после избиват комплексите си удряйки жена, псувайки по останалите „мъжкари” или блъскайки във фитнеса. Той е галантен, възпитан мъж, който няма необходимост да се доказва като такъв. Уважава жените, грижи се за тях, поставя ги на пиедестал, ръкостиска се като мъж, говори като такъв и държи на мъжката си дума. 

Кой е перфектният мъж?

Той е рицар

Когато ти имаш нужда от него – той ще е там, дори и да не си го повикала. Ти за него си слабият пол и той има нужда да ти помага. Дали това означава да те изпраща до вас, да сменя изгорелите крушки редовно или да плаща сметката няма значение. Той винаги ще намира начин да ти доказва, че е твоят рицар на бял кон.

Той е уважителен

Той уважава както твоите женски слабости, така и капризите на възрастните си родители, недостатъците на приятелите си и упоритостта на шефа си. Винаги помага на непознат или познат, който се нуждае от помощ. Сдържа нервите си, държи се възпитано, а агресивните изблици за него са мит. 

Къде е ключът за щастливата връзка?

Той може да губи

Добрият джентълмен знае как да губи, без това да доведе до детинско цупене и мрънкане. Всъщност той никога не мрънка – говори високо, открито и ясно. Никога не се сърди на останалите и поема отговорност за собствените си грешни решения или избори. Ще го познаеш по това, че умее да се извинява за тях.

Той изглежда като джентълмен

За да е истински джентълмен, той трябва и да изглежда като такъв. Това не означава, че трябва да се облича само с костюми, напротив. Можеш да го срещнеш в спортен екип на път за фитнес залата, но ще го познаеш по това, че е различен. Той се грижи за външния си вид, без да прекалява, грамотен е, интелигентен е и когато му говориш те гледа в очите и чува какво казваш.

Знаем, че типично по женски ти описахме несъществуващия, идеален мъж. Но все пак, можеш да провериш доколко твоят любим се доближава до това съвършенство, като решиш един лесен тест :) 

Коментирай >