снимки: pexels.com

Българите сме смятани за едни от най-суеверните хора. Често смесваме традиции и суеверия в ежедневието си, като основно в тях присъстват различни съставки, с които приготвяме храната си. Всички сме чували за силата на чесъна против магии или влиянието на яйцето върху нашето общо състояние. Foodpanda, подбра някои от най-популярните суеверия, свързани с основните хранителни съставки.

Чесън - в сватбения си ден, булките носят скилидка чесън, като се вярва, че това ще я спаси от зли очи и урочасване на семейния и живот.

Яйце - когато ни боли глава, вечер преди сън чукваме яйце в купа с вода, за да разберем дали това състояние не се дължи на направена магия.

Най-странните суеверия за Петък 13-и

Магданоз - смята се, че ако искате бързо да забременеете, трябва да посадите магданоз в градина или в саксия и да се грижите за него с внимание и любов.

Кафето – любимата напитка е и основен метод за гадаене. Има вярване, че ако разлеете кафе и то се стече по стените на чашата, ще ви чака дълго пътешествие.

Най-сладките храни и напитки

Хляб - всички сме чували, че хляб не трябва да пада на земята, да се изхвърля в боклука или да се обръща на обратната страна, защото това ще донесе болести и нещастие в дома.

Сол - ако смятате, че сте станали жертва на лошо влияние, трябва да хвърляте три пъти сол зад гърба си.

И още суеверия и храни:

Най-абсурдните бебешки суеверия

Петте храни за здрав сън

Черната котка не носи лош късмет

Коментирай >