снимка: Sharon AngPixabay 

Днес ви предлагаме да се потопим в магията на Лондон.

За целта ще ни помогнат foodpanda и #the12project2019, които ни разказват за най-добрите кулинарни попадения в английската столица.

Готови ли сте? Започваме...

Английска закуска

Няма начин да отидете в Лондон и да не хапнете от най-популярния представител на английската кухня по света – Английската закуска. Веднъж пробвате ли я – ще ви остане любима за цял живот.

Това, което е характерно за нея е, че е много засищаща и богата на различни вкусове и аромати.

А какво точно включва закуската? Пушен бекон, подсладен с мед, шунка или наденичка, запържени домати и гъби, хрупкав бекон, бъркани яйца или яйца на очи, пържени филийки хляб или приготвени на тостер, апетитно намазани с масло.

Fish & Chips

Когато става въпрос за английска кухня, вероятно няма човек, който би си представил свежа салата или плодове.

Това не означава обаче, че британците ядат само хляб, месо и картофи. Просто дъждовното и като цяло студено време там изисква по-висок калориен прием.

Затова ако посещавате Англия и искате да усетите британския дух, трябва да си поръчате риба и пържени картофи или т.нар Fish & Chips. Това ястие е традиционна храна за местните.

Както на всеки друг остров, в менюто на британците има риба. Приготвят я панирана в дебело тесто, което много наподобява родните мекички. Обикновено рибата е треска и върви заедно с пържени картофи.

Мъфини

Традиционните сладкиши в Англия определено правят силно впечатление, но най-любими сред тях са тези пухкави кексчета. Можете да ги откриете във всяка пекарна в Лондон.

Английски чай

Една от най-вкусните традиции в Обединеното кралство е пиенето на следобеден английски чай. Чаят в Англия е сантимент. Обикновено чаят се сервира с мляко, мед или захар, а за похапване могат да бъдат сервирани всякакви вкусотии – обикновено трапезата изобилства от храна и десерти.

Най-често чаят бива сервиран с тънко нарязани сандвичи със зеленчуци или десерт под формата на бонбони, кекс, бисквити или торта.

Бургери

Английската кухня е повлияна от островното разположение, климата и европейските кухни (най-вече френската), обогатена е също със съставки и идеи от индийската и китайската кухня.

Особено силно е влиянието на американската кухня, най-вече “fast food” индустрията, и макар бургерите често да спадат към тази категория, на места в Англия се предлагат по-качествени варианти.

Първото и най-важното нещо е бургерът да бъде приготвен от прясно месо. Ключов елемент при приготвянето на каймата е да се спази съотношението 80% месо и 20% сланина. Друг важен фактор е, че каймата трябва да бъде смляна на момента и не е препоръчително да е готова.

Солен пай

Английският солен пай представлява плънка от тесто (може да бъде бутер или обикновено, на различните места се приготвя по различен начин) и пълнеж от месо или зеленчуци в сос. Предлага се в менюто на почти всяко заведение.

Коментирай >