снимка: pexels.com

Виното е много стара напитка с дълга и интересна история. То е вкусно, полезно и подходящо за консумация с повод и без повод, особено през зимата. Ще ви отнеме години да се запознаете със сложността на този еликсир, но все пак foodpanda ви представя няколко любопитни факта, благодарение на които няма да станете специалисти, но пък са забавни:

1. Пиенето на червено вино подобрява семейния и интимен живот. Хората, които пият по една чаша червено вино дневно, имат по-щастлив семеен живот.

2. Най-големите любители на червено вино са китайците. Това се дължи на факта, че те вярват в лечебните свойства на напитката.

3. Цветът на виното, може да ви подскаже от кой регион е. Колкото по-тъмен е нюансът, от толкова по-топъл климат идва.

4. Най-ранните данни за винопроизводство датират от периода на неолита 8500-4000 г. пр.н.е..Римляните са тези, които го правят популярно.

5. Червеното вино помага за поддържане на перфектна форма. Калориите в него се метаболизират по различен начин от калориите, набавени чрез мазнини, въглехидрати и протеини.

10 съвета за по-добър метаболизъм

6. Каберне Совиньон е от средно до плътно вино, което се консумира с телешко или агнешко месо.

7. Мерлото е най-предпочитаният вид червено вено за Коледните празници. Консумира се с птиче меса.

8. Пино Ноар се съчетава добре с меки сирена и леки кремообразни десерти

9. Санджовезе е най-доброто червено вино за паста и пица.

Паста срещу нудълси: Да открием разликите

10. Винаги съхранявайте бутилките червено вино на тъмно и хладно място, в легнало положение, за да не изсъхне и да не се окисли корковата тапа.

Коментирай >