снимка: foodpanda 

Има много хора, склонни да плащат големи суми, за да задоволят своите капризи. Когато обаче са свързани с храна, човек се замисля дали си заслужава и кой си поръчва ястия за хиляди долари, гарнирани с 24-каратово злато. Има ресторанти, които всяка година се конкурират, кой готвач ще измисли по-вкусен и по-скъп десерт. foodpanda, подбра най-скъпите десерти в света, подредени по категории.

Най-скъпият къпкейк – 1007 долара. Този сладкиш се продава на най-богатите хора в Дубай. Golden Phoenix Cupcake се състои от италиански какао, ванилия фасул и 23-каратово злато.

Най-скъпата поничка – 1682 долара. Този десерт гали небцето на английските богаташи. Тук са съчетани сироп от малина и маракуя, гарнирани с шампанско Дом Периньон и 24 каратови топчета от бял шоколад.

via GIPHY

Най-скъпият сладолед - 25 000 долара. Haute Chocolate съдържа 28 вида какао. Произведен е с италиански трюфели, ирански шафран и 23-каратови златни люспи.

Най-скъпият пудинг - 34 000 долара. Този десерт е много вкусен и приятен, готвачът, който го изобретил бил вдъхновен от своята приятелка. Съдържа шафран, 23 каратово злато и боровинки.

via GIPHY

Най-скъпият плодов кейк – 1,65 млн. долара. Изобретен от майстор-готвач в Китай, който пази рецептата в тайна. Владкият шедьовър е покрит с 223 диаманта и се приготвя за шест месеца.

via GIPHY

Най-скъпата торта - 75 млн. долара. Рекордно скъпият десерт представлява 3D модел на модно шоу на британската дизайнерка Деби Уингам. Тя е известна и със създаването на най-скъпата рокля в света с цена17,7 милиона долара.

Този шедьовър е покрит с 4000 диаманти и е закупена от мъж в Арабските Емирства. Тя е била подарък за рождения ден и годежното парти на дъщерята му. Предишният рекорд за най-скъп десерт беше поставен от торта за 50 млн. долара. 

Коментирай >