снимки: morguefile.com

След големите хитове, сред които безспорни фаворити бяха диетата на Пиер Дюкан и 90 дневната диета, за почитателките на отслабването вече има нов хит - диетата 5:2.

През януари 2013 г. Англия се намеси неочаквано и решително в битката за най-добра диета, където лавровият венец неизменно се отнасяше години наред от Съединените щати и Франция. Това бе постигнато с последната сензация в областта на диетологията – метода на редуването на 5 дни нормално хранене с 2 дни ограничаване на калориите. Книгата излезе в началото на годината във Великобритания и само за първите 8 дни се продадоха над 35 000 екземпляра, което я изстреля трайно на първо място в класациите на Острова, при това във всички категории.

Правата бяха продадени незабавно в Съединените щати, където тя също се озова начело в списъка на нехудожествената литература. Основното преимущество на метода е, че е лесен за спазване и ефектът е почти незабавен. При това не само без риск за здравето, а дори напротив – с доказано и дълготрайно благотворно въздействие. Методът не изисква специален режим, нито зареждане на хладилника с нетипични за нашия пазар или скъпи храни и това е допълнителна причина, за да обиколи триумфално за такъв кратък срок повечето развити страни.

Идеята е 5 дни да се храним с каквото си поискаме, а след това 2 дни да гладуваме или по-точно да броим калориите - по 500 за жените и по 600 за мъжете. Най-добре е двата гладни дни да се правят не последователно, а във вторник и четвъртък, например.

Разбира се, не липсват и експерти-скептици, които заклеймяват новия хит като нездравословен и безсмислен. Според тях като начало това е стрес за организма, веднага след гладните дни, той ще се пробва да си набави липсите, като лепне всяко едно изкушение под формата на нови сланинки. Да не говорим, че нашата психика е настроена така, че след всяко гладуване искаме да се наядем като на празник...и го правим. Особено зле можело да се понесе тази диета при хората със стомашни проблеми.

Ние няма как да ви кажем дали е добра или не, но обещаваме да я пробваме и да споделим резултатите с вас ;) 

Коментирай >