Жените са по-кисели рано сутрин

Дамите се нуждаят от повече сън

Жените са по-кисели рано сутрин

снимка: .morguefile.com

Американски изследователи установиха, че нежната половина на човечеството е доста по-кисела в сутрешните часове в сравнение с представителите на силния пол.

Според тях е много по-вероятно "да си го отнесете" от жена рано сутрин, отколкото от някой господин. Скорошно британско проучване пък установи, че мнозинството от дамите не понасят да говорят с когото и да било поне един час след събуждането си. Участничките дори признали, че сутрин избягват както колегите си, така и децата си, приятеля си или  родителите си.

Всъщност причината се крие във факта, че дамите имат нужда от повече сън - 25 минути повече от мъжете, ако трябва да сме точни. А именно недостатъчното сън ни прави раздразнители и води към отрицателни емоции.

Според експертите момичетата имат повече нужда от сън, тъй като използват повече мозъка си в сравнение с мъжете. Научно доказано е, че жените имат по-малък мозък от мъжете, но го използват по-ефективно.
 

Коментирай »
Още по темата
Пет проблема, за които наистина не си струва да се тревожиш  Пет проблема, за които наистина не си струва да се тревожиш 
Не оставяйте телефона си в спалнята нощем Не оставяйте телефона си в спалнята нощем
Орален секс за настроение Орален секс за настроение
Мляко и бразилски орех за здрав и спокоен сън Мляко и бразилски орех за здрав и спокоен сън
Плодове и зеленчуци за добро настроение Плодове и зеленчуци за добро настроение
Препоръчваме още
Така я прави Иван Звездев: Рецепта за бисквитена торта с боровинково сладко и кисело мляко Така я прави Иван Звездев: Рецепта за бисквитена торта с боровинково сладко и кисело мляко
Кой е най-добрият приятел на човека? Кой е най-добрият приятел на човека?
„Афродита“ от Исабел Алиенде - една магична книга с приказки, рецепти и други афродизиаци (предложение за четене) „Афродита“ от Исабел Алиенде - една магична книга с приказки, рецепти и други афродизиаци (предложение за четене)
ТЕСТ: Кифла ли си? ТЕСТ: Кифла ли си?
Пет трика за успешна офис свалка Пет трика за успешна офис свалка
Двойките, които пият заедно, по-рядко се разделят Двойките, които пият заедно, по-рядко се разделят
Два съвета за още по-горещ секс Два съвета за още по-горещ секс
В страшния свят на нюйоркската мафия: „Най-сладката забрава“ от Даниел Лори (предложение за четене) В страшния свят на нюйоркската мафия: „Най-сладката забрава“ от Даниел Лори (предложение за четене)
Папа Франциск: Християнинът не вярва в суеверия Папа Франциск: Християнинът не вярва в суеверия
Събуди се красива до него Събуди се красива до него
Шимпанзетата са способни на сложни комбинации от звуци, подобни на човешките Шимпанзетата са способни на сложни комбинации от звуци, подобни на човешките
Най-странните предложения в eBay: Дух в бутилка, смисъла на живота и... Най-странните предложения в eBay: Дух в бутилка, смисъла на живота и...
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби