8 ежедневни навика на успешните жени, които да изпробваш още сега

Колко често си казваш, че просто не можеш да си като жените, на които се възхищаваш

8 ежедневни навика на успешните жени, които да изпробваш още сега

Photo via Canva.com/AI Generated Image 

Колко често ти се случва да се възхищаваш на някоя жена около теб – на онази самоуверена колежка в службата, на изисканата дама, която срещна в асансьора или пък на треньорката си в залата. Колко често си казваш, че просто не можеш да си като тях.

Разбира се, няма как да изброим навиците, които задължително се практикуват от всички успешни и силни жени по света. Днес обаче ти предлагаме осем дейности, които да изпробваш в ежедневието си. Те със сигурност ще ти помогнат да станеш по-бързо жената, която мечтаеш да бъдеш.

Сутрешната рутина

Всички имаме сутрешна новина, но за повечето хора тя включва досадни задължения, свързани с подготовката за работа. Опитвай да включиш нещо приятно в сутрешната си рутина – да се насладиш на чаша кафе на спокойствие, да медитираш, да тренираш, да се разходиш до работа или каквото друго те прави щастлива.

Казват „не“ достатъчно пъти през деня

Това може да е огромно предизвикателство за много хора, но веднъж научиш ли се да отказваш, после става по-лесно. Просто следвай интуицията си и се научи да казваш „не“ винаги, когато искаш. Никой няма да спре да те харесва, защото си отказала да свършиш чужда задача или не си приела нечие мнение. Обратното по-скоро би ти било пречка по пътя към успеха.

Поемат отговорности

Основна стъпка по пътя към успеха е да се научим на отговорности. Не се страхувай да взимаш решения и да носиш последствията за тях. Дори и да сгрешиш, ще си научила нещо. В противен случай просто няма и да опиташ. Поемането на отговорности е неизменно качество на силните и успели жени.

Тушират стреса

Ясно е, че всички сме подложени на стрес в забързаното ежедневие – безброй задачи, работа, семейство, крайни срокове… Научи се да живееш с всичко това, но да приемаш нещата по-леко. А първа стъпка към научаването на това е да си даваш време за почивка. Време, в което наистина се откъсваш от всичко и просто се наслаждаваш на спокойствието.  

Намират време за себе си

Опитай да премахнеш телефона и компютъра поне за малко, позволи си разходка, гореща вана, книга, филм, хоби, танци или каквото друго те прави спокойна. Позволи си да отделяш такова време за себе си регулярно, а не еднократно. Ще се изненадаш колко по-продуктивна и спокойна ще си в останалото време.

Храненето е ритуал

Начинът, по който се храним определя голяма част от нашия живот. Позволи си да се насладиш на храната, да я споделяш с близки хора, стреми се да имаш нещо здравословно в менюто си. Опитай да елиминираш храненето „н крак“, между другото.  Много по-лесно е да натъпчеш сандвич между срещите в офиса, но ще се чувстваш далеч по-добре, ако вместо това седнеш и се нахраниш спокойно.

Общуват

Общуването сякаш става все по-трудно за мнозина. Постарай се да оставяш онлайн комуникациите и да отделяш време на разговори с близките си. Споделяй с тях, изслушвай ги, разговаряй на теми, които те вълнуват.

Движат се

Заседяването е сред основните врагове на успеха. Намери начин да раздвижваш тялото си по начин, който харесваш. Ако обичаш силови спортове, отдай им се, ако обичаш да танцуваш, танцувай. Можеш да тичаш в парка, да се разхождаш сред природата, да изкачваш стълби. Избери това, което ти доставя удоволствие.

Коментирай »
Още по темата
Денят след Свети Валентин: Време да се погрижим за себе си Денят след Свети Валентин: Време да се погрижим за себе си
Отвъд външния вид: Можеш ли да познаеш кои са най-привлекателните женски черти Отвъд външния вид: Можеш ли да познаеш кои са най-привлекателните женски черти
Невинна шега или замаскирана обида – 9 знака, че си жертва на пасивна агресия Невинна шега или замаскирана обида – 9 знака, че си жертва на пасивна агресия
5 житейски принципа за по-спокоен и щастлив живот 5 житейски принципа за по-спокоен и щастлив живот
Пет навика на щастливите хора, които да изпробваш още сега Пет навика на щастливите хора, които да изпробваш още сега
Да си тръгна или да остана? Как да изградим щастлива връзка Да си тръгна или да остана? Как да изградим щастлива връзка
13 признака, че си много силна личност 13 признака, че си много силна личност
11 признака, че си по-силна, отколкото си мислиш 11 признака, че си по-силна, отколкото си мислиш
В преследване на щастието: 8 черти на истински щастливите хора В преследване на щастието: 8 черти на истински щастливите хора
Препоръчваме още
3 тайни на здравословната диета 3 тайни на здравословната диета
ТЕСТ: Кой сезон отговаря на твоя характер? ТЕСТ: Кой сезон отговаря на твоя характер?
ТЕСТ: Кой е най-подходящият мъж за теб? ТЕСТ: Кой е най-подходящият мъж за теб?
Защо мъжете в униформи са толкова секси Защо мъжете в униформи са толкова секси
Органичната диета: универсален хранителен режим или скъпо удоволствие Органичната диета: универсален хранителен режим или скъпо удоволствие
Любимите десерти на зодия Овен Любимите десерти на зодия Овен
Български писатели продължават традицията да разказват българската Коледа в „Нашата Коледа 2“ (предложение за четене) Български писатели продължават традицията да разказват българската Коледа в „Нашата Коледа 2“ (предложение за четене)
Менструалният цикъл накратко: 11 неща, които всяко момиче трябва да знае Менструалният цикъл накратко: 11 неща, които всяко момиче трябва да знае
Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите? Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите?
„Когато тя си отиде“ от Алекс Дал разкрива тъмното лице на световната модна индустрия „Когато тя си отиде“ от Алекс Дал разкрива тъмното лице на световната модна индустрия
В търсене на лечение: Открит е възможен причинител на ендометриозата В търсене на лечение: Открит е възможен причинител на ендометриозата
Създадоха вибриращ презерватив Създадоха вибриращ презерватив
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби