Извикай щастието в живота си: 5 стъпки, с които да активираш закона за привличането

Законът за привличането гласи, че когато мислиш за нещо, рано или късно го извикваш в живота си

Photo credit: ian dooley/unsplash.com

Чувала ли си за закона за привличането? Той е в основата на философия, която най-общо гласи, че положителните или отрицателните мисли носят съответстващи положителни или отрицателни преживявания.

Можеш да намериш информация за тази философия в стотици книги за самопомощ, които разглеждат закона в дълбочина и дават практически насоки, с които да промениш мисленето си и да извлечеш максимална полза от закона. В основата им стои разбирането, че когато мислиш за нещо, рано или късно го извикваш в живота си. Както, когато си мислиш за някого и той ти се обади или когато се страхуваш от неприятна ситуация и тя се случва точно по този начин, или когато много силно искаш нещо да се случи и накрая го получаваш.

Предлагаме ти пет стъпки, чрез които сама да тестваш закона и да привлечеш щастието в живота си:

Определи си целите

Звучи твърде очевидно, но често в живота си сме твърде хаотични и не знаем точно какво искаме. Първата крачка към това да сбъднеш мечтите си е да знае какви са. Ако вече имаш конкретни желания, страхотно, значи имаш с какво да започнеш. Ако не, можеш да си изготвиш списък с мечти и цели, които искаш да осъществиш в отделните области на живота си като кариера, пари, взаимоотношения и здраве.

Визуализирай мечтите си

Следващата стъпка е да си наложиш да мислиш достатъчно често за тях. Това сякаш е най-трудната стъпка – да не се поддаваш на негативните мисли и да не си позволяваш песимистични очаквания за бъдещето. Ето един пример как да визуализираш целите си: Да приемем, че мечтаеш за къща на плажа. Вечер, когато си легнеш, остави телефона и телевизора и си позволи да се приспиш, представяйки си къщата с всички подробности – колко стаи има, в какъв стил е, какъв цвят са стените, има ли двор и как изглежда, на колко етажа е…Схващаш идеята. Визуализирай всички важни за теб мечти, но го прави достатъчно често. Да визуализираш мечтите си веднъж съвсем не е достатъчно. Друга добра възможност за визуализация е да си направиш табло, на което да изобразиш мечтите си. На него можеш да закачиш снимка на мечтаната къща или дестинация, на любимите си хора, да си напишеш вдъхновяващи мисли и каквото друго те прави щастлива. Когато си тъжна, си спомни за къщата /или друга произволна мечта/ или просто погледни към таблото. Дори и да не активираш закона за привличането, поне ще се почувстваш по-добре. Нищо не губиш.

Отдели време, в което да се откъснеш

Голяма спънка по пътя към мечтите е стресът. Той обикновено те завладява до такава степен, че забравяш за мечтите, за визуализациите и изобщо за позитивизма. А едно от най-добрите оръжия срещу стреса е откъсването. Намери време само за себе си. Време, в което да не си притисната от срокове, проблеми, негативни хора, чужди очаквания и всичко, което ти докарва стрес. Можеш да взимаш гореща вана, да медитираш, да спортуваш, да се разхождаш сред природата или каквато друга дейност те успокоява и те кара да забравиш за стреса. Направи това време задължителна част от седмичния си график и не го отменяй. Позволи си да отложиш грижите и проблемите с час, няма да избягат.  

Направи си сутрешна рутина

Сутринта е най-важното време от живота ни. Тя определя как ще протече денят и в какво настроение ще сме. Навярно си забелязала, че когато имаш изнервяща сутрин, после нищо не върви добре. Затова се погрижи сутрините ти да са максимално щастливи. Ако трябва, започни да ставаш 20 минути по-рано. Отдели тези 20 минути за дейност, която те прави щастлива. Може да си позволиш да се насладиш на чаша кафе или чай, да си направиш вкусна закуска или освежаващ душ, може да отделиш 20-те минути на любимото си хоби, да танцуваш, да слушаш музика, да тичаш или каквото друго те прави щастлива.

Практикувай благодарност

Това е изключително важна стъпка по пътя към щастието. Мечтите трудно ще си проправят път към неблагодарния човек. Може би за теб са клише призивите да си благодарна, че си жива или имаш покрив над главата си, но истината е, че докато не се научиш да цениш това, което притежаваш, трудно ще получиш нещо повече. Един от съветите, които австралийската сценаристка, продуцентка и писателка Ронда Бърн дава в книгата си „Вълшебството“ е всяка вечер, когато си легнеш, наум да изброиш всичко от деня, за което си благодарна. Припомни си с подробности всичко хубаво, което ти се е случило днес, дори и да е толкова дребно, като някой да ти е направил път на опашката. Накрая избери най-хубавото от всички събития. Така ще си осигуриш положителна мисъл, с която да завършиш деня си.

Коментирай »
Още по темата
Без повече оправдания: 6 неща, за които не трябва да се извиняваш
Пет навика на щастливите хора, които да изпробваш още сега
Шест доказателства, че си щастлива
Седем истини, които никога да не забравяш
Пет изпитани техники, с които да останеш хладнокръвна в напрегнати ситуации
Четири проблема, за които изобщо не трябва да ти пука
13 вредни мисли, които да прогоните веднага
Никога не е късно…
5 фрази, с които да промениш личната си философия, за да бъдеш щастлива
Не е срамно да си жена
Три изпитани техники, с които да изгоните тревожните мисли
Препоръчваме още
Синдромът на разбитото сърце е реален: Какви рискове носи за дамите и как да преодоляваме стреса
„Българските народни приказки – ключ към емоциите на нашите деца“ от Надежда Милева и Петя Терзииванова (предложение за четене)
Шепа череши на ден за здраве и добра форма
Пет трика за успешна офис свалка
Топ 100 на най-добрите традиционни храни по света
5 изпитани техники срещу преяждане
Невинна шега или замаскирана обида – 9 знака, че си жертва на пасивна агресия
10 истини за живота от Крис Прентис
Най-невероятните факти за хората с трапчинки
Как да се освободим от негативните убеждения, които ни пречат и ни правят нещастни
Франк Тилие разкрива тайните на „Недовършеният ръкопис“ (предложение за четене)
Да обикнеш Париж... не заради туристическите брошури
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби