Седем истини, които никога да не забравяш

Придържай се към тези истини и ще си осигуриш щастие и осмислени мигове

Photo credit: Harmony LawrencePixabay

Всеки има своя житейски път, а по него всички ние научаваме ценни уроци и истини. След всеки урок ставаме все по-мъдри и преподреждаме приоритетите си.

Предлагаме ти седем ценни урока, някои от които животът със сигурност вече ти е преподал, а други – тепърва предстои да научаваш. Придържай се към тези истини и ще си осигуриш щастие и осмислени мигове.

Преследвай мечти, а не хора

Навярно в живота си си преследвала достатъчно много хора, за да се убедиш, че от това няма смисъл. Истината за хората и взаимоотношенията е много проста – ако трябва да преследваш някого, значи той няма място в живота ти. Накрая остават само тези, които избират да са до теб. Не губи времето и енергията си в това да преследваш хора. Преследвай мечтите си вместо това. Струва си.

Научи се да обичаш себе си

Ако все още не си научила този урок, със сигурност това ще се случи. Запомни го – не можеш да очакваш от хората да те обичат, ако не си се научила да се обичаш сама. Откажи от самосъжаленията, от безпричинното усещане за вина, от критикуването, от недостижимо високите летви. Бъди мила и добра със себе си и се научи да се обичаш и цениш. Останалите ще последват примера ти.

Не губи детското в себе си

Помисли си – колко често децата са щастливи? Всеки ден! Можем само да завиждаме. Или да вземем пример. Опитай да си повече като тях. Позволявай си приключения и безгрижие, позволявай си сладолед или близалка, позволявай си да се забавляваш повече и да се тревожиш по-малко. Със сигурност ще бъдеш по-щастлива.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by venera.bg (@venera.bg_)

Способна си на много повече

Винаги, когато си кажеш, че си стигнала предела си, се замисли дали е така. Всъщност всички ние сме способни на много повече, отколкото си мислим. И колкото по-често забравяш тази истина, толкова повече животът ще ти я напомня. Способна да обичаш повече, да даваш повече, да получаваш повече, да постигаш повече, стига само да го искаш.

Няма провали, само уроци

Не, това не е пораженческо мислене, а самата истина. Всичко, което считаш за провал, всъщност те е научило на нещо. Може би урокът е бил толкова ценен и важен за теб, че дори си е струвало да се провалиш. Тренирай разпознаването на уроците. Помисли за всичко, което смяташ за провал и се опитай да си спомниш на какво те е научило, до какво хубаво е довело. И следващият път, когато се провалиш, се замисли дали не е време да научиш новия си урок.

Най-голямата пречка пред теб е собствената ти нагласа

Ако смяташ, че животът е труден, то несъмнено той ще е труден, ако смяташ, че не заслужаваш големи успехи, то със сигурност няма да ги постигнеш. Списъкът тук може да е дълъг. Време е да го осъзнаеш – всичко зависи от собствената ти нагласа. Опитай да приемеш, че ти си добър, достоен човек, който заслужава обич и сбъднати мечти и виж какво ще се случи. Може да се изненадаш.

Животът е кратък, прави каквото те кара да се чувстваш щастлива

Това е може би най-важният урок, но го научаваме най-късно. Не губи времето си във връзки, работа, дом или мигове, които не те правят щастлива. Ако се чувстваш не на място, значи е време да потърсиш мястото си другаде. Не се примирявай, мислейки си, че нищо по-добро няма да дойде и не допускай да бъдеш нещастна. Времето е най-ценният ни подарък, не го пропилявай.

Коментирай »
Още по темата
Без повече оправдания: 6 неща, за които не трябва да се извиняваш
13 признака, че си много силна личност
Ако искаш да си жена с класа, сбогувай се с тези 8 начина на поведение!
„Най-желаното дете ме докарва до лудост“ в помощ на родителите (предложение за четене)
10 неща, за които никога не е късно
10 начина да бъдеш по-добър човек
Пет изпитани техники, с които да останеш хладнокръвна в напрегнати ситуации
Четири проблема, за които изобщо не трябва да ти пука
Извикай щастието в живота си: 5 стъпки, с които да активираш закона за привличането
13 вредни мисли, които да прогоните веднага
Никога не е късно…
5 фрази, с които да промениш личната си философия, за да бъдеш щастлива
Не е срамно да си жена
Три изпитани техники, с които да изгоните тревожните мисли
Препоръчваме още
ТЕСТ: Добър приятел ли си?
Най-честите секс разочарования
ТЕСТ: Коя е най-красивата черта на характера ти?
10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи
Нехирургични методи за отслабване: Какво трябва да знаем за стомашния ботокс и стомашния балон
Които си приличат, се привличат
Липсата на секс съкращава живота на мъжа
Преяждането и пиенето през уикенда могат да са признаци на сериозно заболяване
Създателят на "ChatGPT": Това, с което разполагаме сега, е нищо в сравнение с инструментите, които ще имаме след няколко години
Не всички образувания в млечните жлези налагат хирургична намеса
Защо харесваме високите мъже
Кажи ми зодията си и ще ти разкрия кой албум на Тейлър Суифт си!
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби