Ако искаш да си жена с класа, сбогувай се с тези 8 начина на поведение!

Класа не е равно на пари и възможности!

Ако искаш да си жена с класа, сбогувай се с тези 8 начина на поведение!

Photo via Canva.com

Има жени, чиято класа виждаш още от първия поглед. Те излъчват увереност, стил, женственост и приковават погледите на всички в момента, в който се появят. Но ако си мислиш, че за да си такава жена имаш нужда от много пари, скъпи дрехи, да се храниш в изискани ресторанти или да знаеш какво вино да пиеш към храната... ами, грешиш.

Много, много повече от това е. Да бъдеш жена от класа означава да излъчваш уравновесеност, да се носиш с достойнство и да се справяш с предизвикателствата на живота с грация.

Тези жени знаят как точно да се държат, но са наясно и с поведението, което трябва да избягват. Не забравяй, че често това, което не правиш, е също толкова важно, колкото и това, което правиш.

Ето защо с помощта на ideapod.com подготвихме списък от осем навика, с които трябва да се сбогуваш, ако искаш да си една от тези сякаш истински богини, които живеят с класа и грация.

Да бъдеш несъобразителна

Истинските дами се отнасят към другите с внимание и уважение. При това без избирателно отношение. Независимо дали човек е високопоставен ръководител или сервитьор в ресторант, той ще получи изключително внимание от такава жена. За нея златно правило е да се отнася с другите така, както иска да се отнасят с нея. Затова тя винаги е наясно как собствените ѝ действия могат да повлияят на околните.

  • Тя пристига навреме за срещи
  • Тя показва признателност за това, което другите хора правят, дори ако това е само малък жест
  • Тя слуша внимателно, когато някой говори
  • Подбира внимателно думите си и се стреми да бъде конструктивна и уважителна, когато дава обратна връзка
  • Тя внимава за действията си на обществени места

Колкото и да е любезна обаче, тя никога не позволява грубо отношение към себе си, нито оставя хората да се възползват от нея.

Да имаш лошо отношение към самата себе си

Как се отнасяш към себе си е изключително важно - така ти задаваш тон как другите хора ще се отнасят към теб. Пък и грижата за себе си е естествено средство за повишаване на самочувствието!

Откажи се от деструктивни навици като прекомерна самокритичност, перфекционизъм или позволяване на стресови ситуации да те завладеят. Тези практики са не само токсични, но и подкопават самооценката ви.

Ако искаш да си истинска дама от класа, дръж се със себе си също толкова добре, колкото и с другите хора.

Да се примиряваш с лошото поведение на околните

Както казахме по-горе жените от класа са тези, които дават тон за това как искат да се отнасят с тях. А това означава, че те не търпят лошо поведение.

Ето и два простички примера. Истинската дама цени времето си и не спестява тази информация на другите. Ако някой постоянно закъснява за срещи с такава жена, тя ще реши проблема учтиво, но настойчиво. И ще даде ясно да се разбере какви са нейните очаквания и стандарти. Когато дава любов и уважение, тя очаква да получи същото в замяна. Ако партньорът ѝ се държи неуважително, тя не търпи такова поведение, защото това би изпратило послание, че неуважението е приемливо.

Тя не понижава стандартите си, за да се впише в обстановката или да запази мира.

Да прекрачваш границите в общуването с другите

Жените от класа очакват околните да се съобразяват с границите, които са поставили, но и те правят същото. Ако приятелка каже на такава жена, че иска да е сама, тя няма да ѝ досажда с въпроси и настоявания, а ще я остави сама.

Да клюкарстваш

Казват, че клюките са в природата на жените, но това съвсем не важи за всички. Няма да чуете една истинска дама да клюкарства - тя знае, че разпространяването на слухове причинява емоционална вреда и поражда негативизъм. И се старае вместо клюки да разпространява позитивизъм.

Да се оплакваш постоянно

Понякога човек има нужда да сподели неволите си, за да му олекне. И това е нещо съвсем нормално. Не е нужно да се разхождаш с фалшива усмивка, ако ти е тежко. Но ако оплакванията ти станат прекалено много и прекалено често, това вече не е здравословно.

Никой не иска да слуша постоянно мрънкане, нали? А една истинска дама решава проблемите си, не ги разказва на всички, при това по няколко пъти на ден! Все пак тя е жена от класа, е не енергиен вампир, който изсмуква всичко положително около себе си. Така че, вместо да се оплакваш, избери да насочиш енергията си към намиране на решения или да се поучиш от ситуацията.

Да реагираш вместо да отговаряш

Знаеш ли как се справят с конфликтите жените от класа? Определено не като реагират с гняв и лошо поведение. Те притежават емоционалната интелигентност, за да превърнат потенциалния конфликт в нещо конструктивно.

Вместо с незабавна, инстинктивна реакция, задвижвана от емоции (и думи, за които по-късно ще съжалява), жената от класа избира по-обмислен процес. Преди да действа, тя прави пауза, за да оцени ситуацията, да преработи емоциите си и да помисли за най-добрия начин да се справи с проблема.

Как се случва това на практика? Работила си дълго и усилено по даден проект, но когато го представяш на колегите ти, те посочват доста слабости в него. Необмислената емоционална реакция е веднага да се засегнеш, да ги обвиниш, че само те критикуват и не те оценяват нещата, които си направила. Правилният отговор обаче е да попиташ къде точно са слабостите в работата ти и да благодариш за обратната връзка.

Да поставиш сама на себе си кралската корона

Скромността е типична черта на жените от класа. Дори да смятат, че са най-добрите в стаята, никога няма да го кажат сами за себе си. Те познават силните си страни, но също така знаят и слабостите си. Признават привилегиите си и се чувстват благодарни на тези, които са им помогнали да стигнат до това, което са.

Те се гордеят с постиженията си, но никога не го показват чрез омаловажаване на другите.

Жената с класа знае, че не е нужно да принизява другите, за да получи внимание или признание, тя е достатъчно уверена в себе си и възможностите си, за да има нужда от това.

Всички можем да блеснем, без да тъпчем другите хора. А да признаем успеха си, без да се възгордяваме - това е истинска класа!

Източник: ideapod.com
Коментирай »
Още по темата
13 признака, че си много силна личност 13 признака, че си много силна личност
10 начина да бъдеш по-добър човек 10 начина да бъдеш по-добър човек
Седем истини, които никога да не забравяш Седем истини, които никога да не забравяш
11 правила на етикета, които все някога сте нарушавали 11 правила на етикета, които все някога сте нарушавали
ТЕСТ: Мъжко момиче ли си или изискана дама? ТЕСТ: Мъжко момиче ли си или изискана дама?
Как да бъдеш дама Как да бъдеш дама
Урок по етикет: Бъди дама и ще привлечеш принц Урок по етикет: Бъди дама и ще привлечеш принц
Препоръчваме още
Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни Сладко-солени макарони на фурна за начинаещи: Изненадващо вкусни
Предложение за четене: „Но и аз“ от авторката на „Силна е нощта“ Делфин дьо Виган Предложение за четене: „Но и аз“ от авторката на „Силна е нощта“ Делфин дьо Виган
Избягването на наситените мазнини полезно или вредно? Избягването на наситените мазнини полезно или вредно?
3 причини мъжете да заспиват след секс 3 причини мъжете да заспиват след секс
„Последният сън“ на Педро Алмодовар (предложение за четене) „Последният сън“ на Педро Алмодовар (предложение за четене)
Мъже признават кои са най-отблъскващите неща у жените през лятото Мъже признават кои са най-отблъскващите неща у жените през лятото
Жените поумнявали от оралната любов Жените поумнявали от оралната любов
В преследване на щастието: 8 черти на истински щастливите хора В преследване на щастието: 8 черти на истински щастливите хора
Предложение за четене: „Една година и един ден“ от автора на "Соленият вкус на вятъра" Изабел Брум Предложение за четене: „Една година и един ден“ от автора на "Соленият вкус на вятъра" Изабел Брум
17 признака, че си по-наблюдателна от повечето хора 17 признака, че си по-наблюдателна от повечето хора
ТЕСТ: Имаш ли магически способности? ТЕСТ: Имаш ли магически способности?
9 признака, че иска само секс 9 признака, че иска само секс
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби