Как да бъдеш дама

Замисляла ли си се дали минаваш за дама или има върху какво да поработиш

Как да бъдеш дама

снимки: .morguefile.com

Жените винаги искаме джентълмени - не би ли било прекрасно да ти отварят вратата, да ти носят торбите, да ти правят път. За да се държи мъжът джентълменски към теб обаче първо ти трябва да си дама. Предлагаме ти няколко прости начина, с които да го постигнеш :)

Бъди тиха - всякаква форма на крещене се приема като по-груб тип жена. Ако викаш, ако се смееш шумно и високо, ако дори ядеш по-звучно или кихаш като съседа от горния етаж (който винаги се чува у вас), то със сигурност не си дама ;)

Походката и позата, в която седиш също са много важни. Знаем, че е много по-лесно да седнеш като мъж, в лек разкрач и да се облегнеш на собствените си колене - това е и далеч по-удобно. Ако искаш да си дама обаче трябва да сядаш със събeри крака и прибрани леко встрани. Другият вариант е просто да ги кръстосаш. Дамите също така умеят да ходят на токчета и го правят бавно, с изправен гръб и вдигната глава :)

Дамите не ругаят и не псуват. Да, знаем колко е трудно, но ако искаш да си дама ще трябва да спреш. Жените все по-често си изпускаме нервите, когато някой ни ядоса. Но понякога дори не си даваме сметка, че звучим като каруцари, а това не е особено женствено ;)

Позволи на мъжете да те третират като дама ако искаш да си такава. Всичко, което изброихме не е достатъчно. Важно е когато той ти задържи вратата да не се пазариш кой от двама ви да мине пръв, а когато предложи да плати сметката, дори можеш да се съгласиш, стига да не става навик :) 

И не забравяй, дамите рядко си поръчват халба бира, която изпиват толкова бързо, колкото и мъжете, с които са седнали на масата. Също така дамите никога не правят секс още на първата среща...Ако мислиш, че не можеш да се справиш и с това, по-добре не се и опитвай да ставаш дама ;)

Коментирай »
Още по темата
Как да се държиш като дама: 13 задължителни правила за съвременната жена с класа   Как да се държиш като дама: 13 задължителни правила за съвременната жена с класа  
Ако искаш да си жена с класа, сбогувай се с тези 8 начина на поведение! Ако искаш да си жена с класа, сбогувай се с тези 8 начина на поведение!
„Най-желаното дете ме докарва до лудост“ в помощ на родителите (предложение за четене) „Най-желаното дете ме докарва до лудост“ в помощ на родителите (предложение за четене)
11 правила на етикета, които все някога сте нарушавали 11 правила на етикета, които все някога сте нарушавали
Урок по етикет: Бъди дама и ще привлечеш принц Урок по етикет: Бъди дама и ще привлечеш принц
Мъжете се страхуват от силните жени Мъжете се страхуват от силните жени
Мъжете мразят такива жени Мъжете мразят такива жени
Жените, мъжете и сексът на първа среща Жените, мъжете и сексът на първа среща
Препоръчваме още
Как да се освободим от негативните убеждения, които ни пречат и ни правят нещастни Как да се освободим от негативните убеждения, които ни пречат и ни правят нещастни
ТЕСТ: Отговори на един въпрос и ще ти дам песен, която да слушаш ТЕСТ: Отговори на един въпрос и ще ти дам песен, която да слушаш
Храненето пред телевизора води до затлъстяване Храненето пред телевизора води до затлъстяване
Когато ревността боли: Как се ражда емоцията и какво да направим, за да я овладеем Когато ревността боли: Как се ражда емоцията и какво да направим, за да я овладеем
„Минало несвършено“ - криминален психологически роман по култовия сериал „Отдел „Издирване“ (предложение за четене) „Минало несвършено“ - криминален психологически роман по култовия сериал „Отдел „Издирване“ (предложение за четене)
Срещаме се със сина на Хадес в „Слънцето и звездата“ (предложение за четене) Срещаме се със сина на Хадес в „Слънцето и звездата“ (предложение за четене)
Покъртителен роман за пораженията върху психиката от телереалността: „Звездните деца“ от Делфин дьо Виган (предложение за четене) Покъртителен роман за пораженията върху психиката от телереалността: „Звездните деца“ от Делфин дьо Виган (предложение за четене)
Били Айлиш ще изпее песента към 25-ия филм за Джеймс Бонд Били Айлиш ще изпее песента към 25-ия филм за Джеймс Бонд
Прекаляването с алкохол на младини повишава риска от загуба на мускулна маса в по-късна възраст Прекаляването с алкохол на младини повишава риска от загуба на мускулна маса в по-късна възраст
„Магическите“ гъби могат да бъдат от полза за жените с рак „Магическите“ гъби могат да бъдат от полза за жените с рак
Да дойдеш по погрешка в България и да откриеш призванието си – историята на Хайри Хамдан Да дойдеш по погрешка в България и да откриеш призванието си – историята на Хайри Хамдан
Трикове за красота от Холивуд: Дженифър Лав Хюит Трикове за красота от Холивуд: Дженифър Лав Хюит
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби