Мъжете се страхуват от силните жени

Кои са предимствата ти, които го плашат и как да му помогнеш

снимки: morguefile.com

Доказано е, че мъжете ги е страх от силните и успелите жени. Еманципацията направо убива мъжкото им самочувствие и те се чувстват застрашени всеки път, когато са с жена, която е по-успяла от тях. От друга страна, ние сме поставени в нелеката ситуация да избираме задължително някой, който е по-силен, уверен, богат и успял от нас. В противен случай рискуваме да провалим връзката си, само защото него го е страх от силните жени. Ако все пак си попаднала в такава връзка, ти предлагаме няколко конкретни причини, поради които той се чувства застрашен от теб, както и няколко съвета как да ги превъзмогнете.

изкарваш повече пари от него

Това е основната причина той да се чувства застрашен от теб и да се комплексира от това. Въпреки женската еманципация, мъжът държи жената да е зависима от него във всяко едно отношение, особено във финансово. Той смята, че трябва да е главата на семейството и да носи парите вкъщи и винаги когато забележи, че това не може да стане, той се чувства застрашен.

по-уважавана си

Тук отново идва остарялото мъжко мислене, че той трябва да е повече от теб. Ако позицията, която заемаш в работата си е по-висока от неговата, това със сигурност ще го изплаши. Той ще се почувства несигурен, защото по-високата позиция върви и с по-висока заплата.

по-самоуверена си

Независимо дали за външния си вид или за независимостта си, или отново за заплатата и поста си, той ще забележи самочувствието ти. Ако то е по-голямо от неговото, за пореден път ще се почувства застрашен от теб. И най-вече, заплашена ще бъде мъжествеността му.

по-мъж си от него

Можеш да сменяш крушката на лампата със затворени очи, да отпушваш тоалетната, да подменяш развалената брава на стаята. В същото време успяваш в кариерата си, получаваш добри пари за работата си, имаш приятели, личен живот, хобита...Няма нещо, което той може да ти даде или да прави по-добре от теб. Дори не може и да се чувства достатъчно мъж около теб.

Съвет: Ако изкарваш повече пари, не парадирай пред него с тях и му позволявай да плаща сметката. Ако си по-уважавана, не се срамувай от това, нека и той да те уважава. Ако си по-самоуверена, не се изтъквай постоянно пред него, а му покажи, че си щастлива, че го имаш. Ако си по-мъж от него...оставяй го понякога той да върши "мъжката" работа и му казвай, че му се възхищаваш.

И не забравяй, това е мисленето на голяма част от мъжете. Другата немалка част от тях обаче се научиха да приемат женската еманципация много добре. Има мъже, които дори ще се възползват от качествата ти - той ще се радва да му платиш сметката или да смениш крушката в нвговия апартамент. Бъди изключително внимателна с тях.

Коментирай »
Още по темата
Честит 8 март! Празнуваме Световния ден на жените
Пет причини да празнуваш, че си жена
Как да бъдеш дама
Излекувай стреса само с три стъпки
Никога не прави това на работа
Интелигентни или дългокраки жени предпочитат мъжете?
Жените мечтаят за принц
Препоръчваме още
Необичайно, но не и за Нова Зеландия: Председателят на парламента нахрани бебе, докато води заседание (ВИДЕО)
Холивудски трикове за естествена красота: Малка хитрина от Синди Крофърд
Бернар Миние навлиза в сенките на злото с „Око в нощта“ (предложение за четене)
Грешките, които убиват връзката
Кралицата на скандинавския криминален роман Камила Лекберг и шведският менталист Хенрик Фексеус отново обединяват сили за „Култът“
Какво ни пречи да включваме полезни за здравето продукти в менюто си
Какво би станало без високосен ден
Робърт Дауни-Джуниър със специално обръщение към българските зрители (ВИДЕО)
Романтиците са най-досадни във Facebook, следват ги фитнес маниаците
Какво трябва да знаем за сънната апнея – рискове, симптоми и лечение
Девет вредни навика, с които пропиляваш живота си
Четирите неща, които трябва да знаеш за бившия
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби