снимки: morguefile.com

Доказано е, че мъжете ги е страх от силните и успелите жени. Еманципацията направо убива мъжкото им самочувствие и те се чувстват застрашени всеки път, когато са с жена, която е по-успяла от тях. От друга страна, ние сме поставени в нелеката ситуация да избираме задължително някой, който е по-силен, уверен, богат и успял от нас. В противен случай рискуваме да провалим връзката си, само защото него го е страх от силните жени. Ако все пак си попаднала в такава връзка, ти предлагаме няколко конкретни причини, поради които той се чувства застрашен от теб, както и няколко съвета как да ги превъзмогнете.

изкарваш повече пари от него

Това е основната причина той да се чувства застрашен от теб и да се комплексира от това. Въпреки женската еманципация, мъжът държи жената да е зависима от него във всяко едно отношение, особено във финансово. Той смята, че трябва да е главата на семейството и да носи парите вкъщи и винаги когато забележи, че това не може да стане, той се чувства застрашен.

по-уважавана си

Тук отново идва остарялото мъжко мислене, че той трябва да е повече от теб. Ако позицията, която заемаш в работата си е по-висока от неговата, това със сигурност ще го изплаши. Той ще се почувства несигурен, защото по-високата позиция върви и с по-висока заплата.

по-самоуверена си

Независимо дали за външния си вид или за независимостта си, или отново за заплатата и поста си, той ще забележи самочувствието ти. Ако то е по-голямо от неговото, за пореден път ще се почувства застрашен от теб. И най-вече, заплашена ще бъде мъжествеността му.

по-мъж си от него

Можеш да сменяш крушката на лампата със затворени очи, да отпушваш тоалетната, да подменяш развалената брава на стаята. В същото време успяваш в кариерата си, получаваш добри пари за работата си, имаш приятели, личен живот, хобита...Няма нещо, което той може да ти даде или да прави по-добре от теб. Дори не може и да се чувства достатъчно мъж около теб.

Съвет: Ако изкарваш повече пари, не парадирай пред него с тях и му позволявай да плаща сметката. Ако си по-уважавана, не се срамувай от това, нека и той да те уважава. Ако си по-самоуверена, не се изтъквай постоянно пред него, а му покажи, че си щастлива, че го имаш. Ако си по-мъж от него...оставяй го понякога той да върши "мъжката" работа и му казвай, че му се възхищаваш.

И не забравяй, това е мисленето на голяма част от мъжете. Другата немалка част от тях обаче се научиха да приемат женската еманципация много добре. Има мъже, които дори ще се възползват от качествата ти - той ще се радва да му платиш сметката или да смениш крушката в нвговия апартамент. Бъди изключително внимателна с тях.

Коментирай >