Пет причини да празнуваш, че си жена

Предлагаме ти няколко категорични повода, с които да се гордееш, че си жена

Пет причини да празнуваш, че си жена

Photo credit: StockSnapPixabay

Да оставим на страна всички предимства, които имаме пред мъжете, най-малкото като това, че живеем по-дълго, разбираме се по между си по-добре, полагаме повече грижи за себе си и като капак сме тези, които създават поколенията и раждат децата.

Какво казват сентенциите за жените

Ето няколко истински причини за гордост, базирана на... пола:

Силна си

Неоспорим факт е, че жените сме много по-силни от мъжете. При обикновена настинка ти ходиш на работа, пазаруваш, грижиш се за къщата и се виждаш с приятели. Ако той е с настинка, лежи по цял ден в леглото, на прага на силите си и си мисли, че умира. Този пример достатъчен ли е?

Красива си

Факт е, че ние жените имаме много повече начини да изглеждаме добре от мъжете. За тях има фитнес, хубави дрехи и обувки, и надеждата кремът против оплешивяване да подейства. Ние имаме каквото си поискаме изобретение на човешкия гений, с което да се поддържаме винаги красиви и млади.

Женското оръжие

Колкото и да се борим за надмощие едни с други, ние притежаваме най-доброто оръжие, което можеш да ползваш срещу него. То се изразява във външния ти вид, с който можеш да го принудиш да направи каквото поиска, а също така и в свойството да плачеш. Ако нещо не се получава с къса пола и голямо деколте, то сълзите винаги ще помогнат. 

Емоционална си

Много хора (основно мъже) смятат тази женска черта по-скоро за недостатък. Ние обаче не мислим така. Няма нищо лошо в това да пуснеш една сълза, докато гледаш „Титаник” или да се вълнуваш силно от историите на приятелките ти. Емоциите ти позволяват да изживяваш силно не само неприятните моменти, но и хубавите . Така ти живееш по-пълноценно от мъж, който не може да се развълнува ;)

Той не може без теб

Това разбира се важи и в обратната посока. Ти също не можеш без него. Но днес е денят на жената, така че е хубаво да не забравяш, че колкото и да им досаждаме на мъжете, колкото и да не ни разбират и да си мислят, че са по-добри от нас, те не могат без нас, защото ни обичат :) 

Коментирай »
Още по темата
Какво казват сентенциите за жените Какво казват сентенциите за жените
Жените мечтаят за принц Жените мечтаят за принц
Мъжете се страхуват от силните жени Мъжете се страхуват от силните жени
Пърси поздравява жените Пърси поздравява жените
Препоръчваме още
„Приказките на Лилит и Селена“: Божествения талант да бъдеш себе си (предложение за четене) „Приказките на Лилит и Селена“: Божествения талант да бъдеш себе си (предложение за четене)
Нехирургични методи за отслабване: Какво трябва да знаем за стомашния ботокс и стомашния балон Нехирургични методи за отслабване: Какво трябва да знаем за стомашния ботокс и стомашния балон
Странни динозаври бродели из древна Америка Странни динозаври бродели из древна Америка
Поликистозните яйчници: Какви са симптомите по години Поликистозните яйчници: Какви са симптомите по години
Не всички образувания в млечните жлези налагат хирургична намеса Не всички образувания в млечните жлези налагат хирургична намеса
5 начина да освежим дрехите си в офиса през лятото 5 начина да освежим дрехите си в офиса през лятото
Шест признака, които издават мъжката изневяра Шест признака, които издават мъжката изневяра
10 дрехи, които всяка жена трябва да притежава (ВИДЕО) 10 дрехи, които всяка жена трябва да притежава (ВИДЕО)
8 компромиса, които ще разрушат връзката ви 8 компромиса, които ще разрушат връзката ви
13 вредни мисли, които да прогоните веднага 13 вредни мисли, които да прогоните веднага
Кокошките се изчервяват в зависимост от емоциите си Кокошките се изчервяват в зависимост от емоциите си
Нискотарифните авиокомпании: Плюсове, минуси и какво трябва да знаем Нискотарифните авиокомпании: Плюсове, минуси и какво трябва да знаем
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби