снимка StockSnapPixabay 

Да оставим на страна всички предимства, които имаме пред мъжете, най-малкото като това, че живеем по-дълго, разбираме се по между си по-добре, полагаме повече грижи за себе си и като капак сме тези, които създават поколенията и раждат децата. Ето няколко истински причини за гордост, базирана на...пола ;)

силна си

Неоспорим факт е, че жените сме много по-силни от мъжете. При обикновена настинка ти ходиш на работа, пазаруваш, грижиш се за къщата и се виждаш с приятели. Ако той е с настинка, лежи по цял ден в леглото, на прага на силите си и си мисли, че умира. Този пример достатъчен ли е?

красива си

Факт е, че ние жените имаме много повече начини да изглеждаме добре от мъжете. За тях има фитнес, хубави дрехи и обувки, и надеждата кремът против оплешивяване да подейства. Ние имаме каквото си поискаме изобретение на човешкия гений, с което да се поддържаме винаги красиви и млади.

женското оръжие

Колкото и да се борим за надмощие едни с други, ние притежаваме най-доброто оръжие, което можеш да ползваш срещу него. То се изразява във външния ти вид, с който можеш да го принудиш да направи каквото поиска, а също така и в свойството да плачеш. Ако нещо не се получава с къса пола и голямо деколте, то сълзите винаги ще помогнат. 

емоционална си

Много хора (основно мъже) смятат тази женска черта по-скоро за недостатък. Ние обаче не мислим така. Няма нищо лошо в това да пуснеш една сълза, докато гледаш „Титаник” или да се вълнуваш силно от историите на приятелките ти. Емоциите ти позволяват да изживяваш силно не само неприятните моменти, но и хубавите . Така ти живееш по-пълноценно от мъж, който не може да се развълнува ;)

той не може без теб

Това разбира се важи и в обратната посока. Ти също не можеш без него. Но днес е денят на жената, така че е хубаво да не забравяш, че колкото и да им досаждаме на мъжете, колкото и да не ни разбират и да си мислят, че са по-добри от нас, те не могат без нас, защото ни обичат :) 

Коментирай >