Щастието не е трудно, трябва само да послушаш сърцето си: Историята на Ники Момчева за пътя към звездите  

„От дете мечтаех да съм космонавт, за да видя звездите“, споделя астрологът

Днес ви разказваме вдъхновяващата история на астролога Ники Момчева, която ни учи, че през каквото и да преминаваме през живота си, никога не е късно да послушаме сърцето си. И още нещо – когато започнем да го слушаме, едва тогава започваме да живеем. Животът се нарежда и всичко си идва на мястото, за да отвори пътя на щастието до нас.

"Мечтаех да бъда космонавт, за да пътувам във Вселената и да видя звездите" 

Ники ни споделя, че се е интересувала от астрология, откакто се помни. „Още от дете, защото всъщност баща ми е този, който ме запали по езотериката. Той се занимаваше любителски с нумерология, с астрология, с йога. В нашето семейство майка ми беше повече по практическите неща, а ние с него по малко по-отвеяните“. Момчева признава: „Дори си мечтаех да бъда космонавт, само и само да пътувам във вселената и да видя звездите.“  Нейният баща ѝ е правил любителски хороскопи, обяснявал ѝ е основни неща, но тя никога не си е представяла, че ще се занимава професионално с това. „Беше си любителско и просто всичко тръгна с това, че започнах да си задавам въпроси – „защо ми се случва това“, „защо се повтарят някакви събития“, „какво трябва да направя“, „как трябва да го променя“, разказва астрологът. И споделя: „Както при повечето хора, като им се случи нещо лошо, започват да се питат „защо“. И ми се бяха случили доста такива големи промени в живота, катарзисни събития и исках да разбера по-добре себе си и да си отговоря на въпросите „каква съм аз“, „какъв е моят път“.

Всъщност по това време Момчева учи и работи нещо съвсем различно. Тя е завършила социална педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“ и работи в неправителствена организация с деца и с жени, които са претърпели домашно насилие. „Но някак си, не бях готова за това нещо, защото приемах нещата много емоционално, много лично…Може би сега, на този ми акъл, бих се справила по-добре. Това някак си остана и си казах, че просто не е за мен и не съм готова да го направя“, признава Момчева.   

„Междувременно учех и право и исках да работя като адвокат. Това ми беше мечтата. Само че през годините и с времето, с работата по кантори, видях, че нещата не са така, както аз си ги представям. Видях, че всъщност това не ме прави щастлива. Дори в момента, в който завърших „Право“, взех си държавните изпити, взех си юридическата правоспособност, бях толкова нещастна и нямах обяснение защо. Това беше моментът, в който бях постигнала това, което си бях поставила за цел и трябваше да започвам работа в кантора. Трябваше да се случат някакви промени в живота ми, а аз не исках да стана от леглото, нищо не исках да правя“, спомня си астрологът.

През цялото това време тя не спира да се интересува от астрология, да чете материали и книги, да следи различни международни експерти в областта и да се занимава с това, макар и съвсем любителски. „В един момент една моя приятелка ми каза, че се е записала с наша друга приятелка на курс по астрология и каза „Идвай с нас на курса“. Аз отговорих, че няма смисъл, защото тези основни неща ги знам. Обаче тя ме записа и тръгнах с тях. Въобще не съм и предполагала, че ще се запаля толкова много“, спомня си Ники. Преминава през трите нива на курса – начално, за напреднали и мастър. „Четях и супер много книги. Аз толкова бях потънала в това нещо, че сега като си спомня, не мога да повярвам. Във всяко свободно време слушах и гледах нещо, свързано с астрология, четях непрекъснато, дори, докато тренирах във фитнеса, слушах такива неща. Много бях влязла в темата. Това беше нещото, което ме накара да започна да се чувствам по-добре, по-щастлива, видях, че ми харесва“, разкрива Момчева. Давайки си сметка колко е щастлива, решава да не започне работата в кантората, а да остане на тогавашната си работа в сферата на човешките ресурси и да продължи да посещава курсовете.

Момчева разказва още за пътя си към това, което се е оказало голямата ѝ мечта: „Завършила съм и кармична астрология, много се интересувам и от медицинска астрология, от психосоматиката и как тялото ни дава различни сигнали. Астрологията всъщност може много да ни помогне да се справим с доста здравословни проблеми. И така, докато всъщност някак си Вселената така подреди нещата, че аз започнах да правя повече консултации съвсем любителски, без да взимам пари. Завъртяха се хора, започнаха да ме търсят постоянно, покрай техни приятели – от уста на уста ме откриваха.“ И така през март месец Момчева взима съдбоносното си решение да се отдаде на астрологията и да напусне другата си работа. Сега тя се е посветила на призванието си, развива онлайн страниците си и организира така наречените „ритрийти“. Това са пътувания до различни спокойни места, където всички присъстващи да могат да се откъснат от света и да научат нещо за себе си. Тези пътувания нарича Self Care Bliss Camp.

Тематични ритрийти

До момента Ники Момчева и последователите ѝ са били на два ритрийта и планират следващите. Всяко пътуване си има своя тема и активностите, по време на него, са съобразени с темата.

Първото пътуване е било до спокойна и гориста местност. Момчева се познава със собствениците покрай работата си на астролог и в един момент решават да организират ритрийт заедно. „Там атмосферата, природата е много красива, има една река, има уникална гора. Самото място е релаксиращо, има животни – има елени и сърнички, които могат да дойдат, те си влизат дори вътре в къщата. Въздухът е толкова чист, рекичката, птичките, животните…ти си все едно в друг свят.“ Затова и организираният камп е посветен на откъсването от света, от работата и от забързаното ежедневие. Посветен е и на Новолунието, защото съвпада по време. Момчева разказва още: „Който се интересува, знае, че на Новолуние пишем желания. Идеята беше да се съберем, да си починем. Имаше веган храна, много вкусна, имаше йога, различни работилници, флористика – общо взето се докоснахме до природата. Правих индивидуални консултации на всички гости и имаше няколко лекции, свързани с Новолунието, какво представлява, кога са, как пишем желания. Всъщност заедно писахме желания и за три дни си починахме в пълен релакс със супер лека храна. Ставахме сутрин рано, правихме йога, което за мен беше необичайно, защото аз не правя йога и не ставам толкова рано по принцип. Беше интересно преживяване и за мен. Запознах се с много хора. Всички бяха много отворени към личностно развитие, към духовното и енергията беше много готина“, спомня си астрологът.

И веднага организират следващия ритрийт – в началото на юни в Созопол. „Там беше темата с ума, духа и тялото и как да ги балансираме, как да са в хармония. Пак имахме медитации, таро консултации, астрологични консултации. Говорихме си кое какво представлява в астрологията. Имахме нутриционист, който даваше съвети за храните – с всеки направи индивидуална консултация според нуждите и начина на живот. Беше супер вълнуващо и много зареждащо“, разказва Момчева. 

И разкрива, че планира още такива тематични събития. Следващото ще е от 31 юли до 4 август и ще е посветено на Пълнолунието. То се свързва с освобождаването, така че ще има практики, ритуали и медитация, като те ще са насочени именно към пускането на емоциите.

Ники Момчева споделя, че по пътя, който е извървяла до момента е научила един много важен и вдъхновяващ урок: Не е нужно да е трудно, за да си щастлив. Трябва само да си достатъчно смел, за да послушаш сърцето си и Вселената ще се погрижи за останалото.

Коментирай »
Още по темата
Започва Китайската нова година: Кармата се активизира, маските окончателно падат  
Като бях малка исках да стана всичко, което съм сега… Вдъхновяващата история на Деница
Месечен хороскоп за декември: Какво ни готвят звездите за края на годината
Пет навика на щастливите хора, които да изпробваш още сега
За паник атаките от първо лице – какво ги отключва и как да ги премахнем завинаги  
Пълнолуние и затъмнение в Телец ни вадят от зоната на комфорт – време е за промени  
Венера в Дева ни приземява – време е да сложим ред в любовните си връзки
Уран в Телец ни шокира и разчиства пътя ни за нещо по-добро
Един магичен ден - посрещаме есенното равноденствие, а Слънцето навлиза във Везни  
Напълняване, депресия, хипертония, зависимости…Какво се опитва да ни каже тялото ни
Какво казва за нас денят от седмицата, в който сме родени    
Психосоматиката и болестите – 10 симптома, чрез които тялото ни алармира за проблем
Ретрограден Уран в Телец – понякога всичко трябва да се обърка, за да се пренареди
Слънцето навлиза в Дева, а шест планети са ретроградни – предстои ни важен месец 
Новолуние в Лъв: Време е за сбъдване на желанията
Слънце в Лъв – крайно време е да послушаме сърцето си  
Ретроградна Венера в Лъв: 6 препоръки и забрани за периода
Кармичните лунни възли преминават по оста Овен-Везни: Какво ще се промени в следващите 18 месеца
Месечен хороскоп за юли: Ще искаме да действаме, но е по-добре да не бързаме
Пълнолуние в Козирог – подходящ момент за диети, изчистване и изхвърляне на ненужното 
Ретрограден Нептун в Риби – период за големи житейски промени
Слънцето преминава в емоционалния и топъл знак Рак: Какво означава това
Ретрограден Сатурн в Риби – чакат ни трудни, но ценни уроци
Меркурий в Близнаци – време е за общуване, пътуване и нови идеи
Новолуние в Телец – да си пожелаем нещо!
Юпитер преминава в Телец – носи изобилие, мир и стабилност
Край на ретроградния Меркурий: Време е за смели мечти и важни решения
Венера в Рак – време за семейството: Да показваме и да даваме любов
Романтика, сбъднати желания и преборени страхове – какво ни вещаят планетите за месец май
Поемаме на астро пътешествие с Ники Момчева
Препоръчваме още
Внимание! Шест храни и напитки, с които не бива да прекаляваме
Доказаха правилото за изпуснатата храна и петте секунди
Калорийните бомби, скрити в здравословните храни
Злодеите и героите се изправят пред общ враг в „Училището за Добро и Зло 5: Кристалът на времето“
Как да минимизираме разходите си при пътуване
Шест храни, които кралските особи не вкусват
Бебешки говор? Майките делфини променят тона си, когато се обръщат към малките си
ТЕСТ: Какво е нивото ти на стрес?
Храните, които помагат в битката срещу „лошия холестерол“
Колко "струва" стресът на работното място?
Защо харесваме високите мъже
Kнигата, която предвиди света днес: „Свят, населен с демони“ от Карл Сейгън (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби