Започва Китайската нова година: Кармата се активизира, маските окончателно падат  

Зеленият дървен дракон ни носи страсти и финансови успехи, каквото сме заслужили, това и ще получим

Надя Хамдан
9 февруари 2024
Започва Китайската нова година: Кармата се активизира, маските окончателно падат  

Photo via Canva.com 

На 10 февруари във високосната 2024 година започва Китайската нова година на Зеления дървен дракон. Тя продължава до 28 януари 2025 г. Китайската нова година винаги започва в новолунието във Водолей, което всяка година се пада на различна дата. Това разказва астрологът Ники Момчева в интервю за Venera.bg. Тя разкрива любопитни факти около Китайската нова година и уточнява какво можем да очакваме през нея.

Зеленият дървен дракон се свързва със зодия Овен в западната астрология. Зеленият цвят е цветът на надеждата и той ще ни носи късмет и изобилие. Цветът на годината се нарича емералд зелено. Дървото и естествените материали, растенията в дома, мебелите от естествено дърво също ще ни носят късмет през годината.

В каквото вярваме, това ще получим

Зеленият дървен дракон се смята за един от най-успешните, най-проспериращите, най-благополучните и е любимецът на боговете в китайския зодиак. Той е митично същество и има магични сили. Ние не сме виждали дракона и не знаем дали съществува, той е само в приказките, казва Момчева. Затова и тази година е такава, че всичко зависи от нашата нагласа и нашата вяра. Голямо значение има в какво вярваме. Тази година имаме подкрепата на този силен, мощен зелен дървен дракон, който не се страхува, той е безстрашен и е готов да поема рискове. Ето защо, ако вярваме в тази магия, в тези негови сили, наистина ще имаме много късмет, щастие, хармония и богатство.

Да се залавяме за работа

Астрологът подчертава и друг важен момент от годината на Зеления дървен дракон. През неговата година не трябва да стоим на едно място. Сега е моментът да сме активни, смели и да се движим напред. Хората, които искат да постигнат цели, трябва да овладеят тази енергия, да ръководят, да действат смело. Успехът ще дойде при хората, които работят, а не, които просто така чакат нещо да се случи.

Трябва да бъдем много честни през тази годна. Ако разчитаме на това да минаваме между капките, ако разчитаме да печелим пари на гърба на други хора или с някакви задни мисли, няма да ни се получават нещата, категорична е Момчева. Хората, които ще бъдат много успешни, са хората, които се занимават с благородна дейност, чиято работа помага на другите по някакъв начин. Ще бъдат подкрепени тези, които нямат задни мисли и са открити, правят това, което обичат, правят го, защото им носи удоволствие и с цел да бъдат полезни. Ако е такава нагласата ни, ще имаме много награди. Но ако се опитваме да мамим, да печелим ей така много пари от нищото или от някакви схеми, да кажем, това няма да се получи, предупреждава Момчева.  

Със сигурност това е година, в която не трябва да се страхуваме, а трябва да действаме. И дървото, и зеленият цвят, и самата енергия на дракона, говорят за това, че трябва да положим усилия и дори да има някакви препятствия, да бъдем адаптивни, търпеливи, да се стараем, да бъдем организирани и просто да правим това, което искаме да се случи.

Година на движението и на страстта

Драконът е доста енергичен и е винаги готов да се хвърли в нови предизвикателства. Миналата година беше на заека и тя беше доста по-спокойна. Заекът е с много по-бавна, много по-мека енергия. Драконът е точно обратното. При него няма среден път, тук нещата трябва да се случват. Той владее четирите стихии – огъня, въздуха, земята и водата, така че той разполага с всички ресурси да постигне това, което иска. Трябва да вярваме и да действаме. Мотото тази година е: „Не чакайте, не стойте. Действайте!“

По никакъв начин не можем да кажем, че годината ще бъде спокойна, посочва специалистът. Няма да скучаем, а това има както позитиви, така и негативи, естествено. Можем да очакваме изненади, може и да не успяваме да контролираме всичко, но дървеният дракон е доста приветлив и наистина трябва да се насладим на това, че може да се случат някакви импулсивни изненади. Драконът е страстен и непредвидим, така че може да изживеем интензивни любовни преживявания, емоции и тръпки. Като цяло трябва да бъдем гъвкави, спокойни, балансирани и просто да работим, съветва Ники Момчева. Това е година, в която наистина не трябва да чакаме, не трябва да се отдаваме на скуката, на рутината. Очакват ни много нови и вълнуващи събития и възможности, просто трябва да се възползваме от тях.

Време е маските да паднат

Това е година, в която ще паднат много маски, казва още астрологът. Ако сме се заблуждавали за различни ситуации или не сме успявали да видим истинските лица на хората около нас – дали в работата, дали в любовен план, дали приятелите ни, просто маските тази година няма да важат. Това може и да не е много приятно, но ще бъде освобождаващо и ще е за добро.

2024 година според нумерологията

Според нумерологията тази година е под числото 8. Това е числото на кармата. Ако обърнем внимание, осмицата се пише като знака за безкрайност, допълва Момчева. А това означава, че каквото даваме, това и ще получаваме. Осмицата символизира този цикъл на причината и следствието, така че това е година, в която да получим резултатите от това, за което сме работили. От една страна, това е хубаво, но от друга, е малко под въпрос. Всичко зависи от това кой какво е дал и къде е дал.  

Осмицата е много интересно число, защото се свързва с парите, но е и енергийно число, което е много заредено с вяра, разкрива още експертът. Осмицата е много важна за това как ще се настроим – на каква вълна, с каква енергия. Дали ще се настроим за получаване и изобилие в живота, или ще си казваме „ооо, много е трудно, много е скъпо всичко, няма пари“… Осмицата символизира това, че там, където насочиш енергията си, там, където работиш, това, което правиш, това, в което вярваш, това и ще се получи. Осмицата символизира кармата.

Астрологичната 2024 година

По отношение на астрологията годината е под планетата Сатурн – мъдрият учител и отново кармата. Той символизира бог Кронос – богът на времето. Така че тази година е много важно къде влагаме времето си. Сатурн управлява знак Козирог, така че се свързва с материалната страна на нещата, реализацията и кариерното развитие. Ако искаме да сме успешни през тази година, трябва да се научим на търпение, да имаме ясна посока и цел, да планираме добре нещата и да работим. Ако искаме реализация, трябва да уважаваме процесите, всичко да бъде стъпка по стъпка. Но ще получим наистина много добри възможности за допълнителни доходи, финансова стабилност и много нови материални придобивки, казва Момчева.

Една кармична година

Сатурн, кармата и осмицата са изключително справедливи. Те награждават всеки спрямо заслугите му. Ако сме се доказали като професионалисти, ще разчитаме наистина на много голям късмет. Ако пък не сме толкова добри, не е лошо да помислим за курсове, за обучения и да поработим малко върху развитието си, съветва астрологът.  

Това е година, в която да разширим своята дейност, да инициираме нов бизнес, да инвестираме, да правим важни покупки и да имаме значими финансови и материални придобивки… Тази година се свързва с всичко финансово. Драконът символизира знак Овен, който е свързан с действието и активността, а това перфектно допълва осмицата, кармата и Сатурн. Тази година определено е кармична. Много често пишат „Година на кармата. Пазете се!“ Но защо да трябва да се пазим, може и да имаме доста добри резултати, стига да сме готови за тях, посочва Ники Момчева. И обобщава: там, където даваш времето си, там ще имаш и резултати. Каквото си заслужил, това ще получиш. Време е да си оберем плодовете. Това е Законът на кармата.

Личен архив

Ники Момчева е астролог по призвание. Завършила е обучение в школата към Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Изучавала е още кармична астрология, медицинска астрология и психосоматика. Ники продължава задълбочено да черпи нови познания в астропсихологията, нумерoлогията, медицинската астрология и холистичното лечение, както и кристало-терапията.  

Коментирай »
Още по темата
Какво ще донесе годината на Зеления дървен дракон според зодията в китайския хороскоп   Какво ще донесе годината на Зеления дървен дракон според зодията в китайския хороскоп  
Новолуние във Водолей сбъдва мечтите: Как да отправим желанията си към Вселената Новолуние във Водолей сбъдва мечтите: Как да отправим желанията си към Вселената
Плутон влиза във Водолей за 20 години: Време е за край и ново начало Плутон влиза във Водолей за 20 години: Време е за край и ново начало
За паник атаките от първо лице – какво ги отключва и как да ги премахнем завинаги   За паник атаките от първо лице – какво ги отключва и как да ги премахнем завинаги  
Напълняване, депресия, хипертония, зависимости…Какво се опитва да ни каже тялото ни Напълняване, депресия, хипертония, зависимости…Какво се опитва да ни каже тялото ни
Психосоматиката и болестите – 10 симптома, чрез които тялото ни алармира за проблем Психосоматиката и болестите – 10 симптома, чрез които тялото ни алармира за проблем
Щастието не е трудно, трябва само да послушаш сърцето си: Историята на Ники Момчева за пътя към звездите   Щастието не е трудно, трябва само да послушаш сърцето си: Историята на Ники Момчева за пътя към звездите  
Поемаме на астро пътешествие с Ники Момчева Поемаме на астро пътешествие с Ники Момчева
Тъга, паника, тревожност… ПМС или предменструално дисфорично разстройство Тъга, паника, тревожност… ПМС или предменструално дисфорично разстройство
Препоръчваме още
„Унгарски танци на Тенерифе“ – дебютът на Весо Портарски в България (предложение за четене) „Унгарски танци на Тенерифе“ – дебютът на Весо Портарски в България (предложение за четене)
ТЕСТ: Отговори на един въпрос и ще ти кажа какъв зеленчук си ТЕСТ: Отговори на един въпрос и ще ти кажа какъв зеленчук си
Секс роли за разнообразяване на любовния живот Секс роли за разнообразяване на любовния живот
Трудно прощаваме на мъжете, когато... Трудно прощаваме на мъжете, когато...
Минутите, в които говорим по телефона, влияят на здравето на сърцето Минутите, в които говорим по телефона, влияят на здравето на сърцето
Какво казва за нас денят от седмицата, в който сме родени     Какво казва за нас денят от седмицата, в който сме родени    
Том Егеланд превръща история за възмездие в запомнящ се роман (предложение за четене) Том Егеланд превръща история за възмездие в запомнящ се роман (предложение за четене)
Пет неща, които ще го откажат от теб Пет неща, които ще го откажат от теб
Разкриха на колко години хората по света губят девствеността си Разкриха на колко години хората по света губят девствеността си
Колкото по-силно е семейството, толкова по-успешна е жената в кариерата Колкото по-силно е семейството, толкова по-успешна е жената в кариерата
Най-много искам комплименти, секс и шоколад Най-много искам комплименти, секс и шоколад
Нямаха "никакъв шанс да оцелеят", но отпразнуваха първия си рожден ден с нов рекорд Нямаха "никакъв шанс да оцелеят", но отпразнуваха първия си рожден ден с нов рекорд
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби